Patriarhul Daniel contraatacă după ce Nicușor Dan a tăiat fondurile pentru Catedrală. Cum vrea să obțină banii

Nicu Stan 22.03.2021, 09:26
Patriarhul Daniel contraatacă după ce Nicușor Dan a tăiat fondurile pentru Catedrală. Cum vrea să obțină banii

Patriarhul Daniel contraatacă după ce Nicușor Dan a tăiat fondurile pentru Catedrală. Cum vrea să obțină banii omul lui Dumnezeu pentru pictarea Catedralei, citiți în articolul de mai jos.

Cum vrea Patriarhul Daniel să obțină banii necesari continuării lucrărilor la Catedrala Neamului după ce Nicușor Dan a tăiat fondurile

Patriarhul Daniel a făcut un demers după ce Nicușor Dan a tăiat fondurile pentru Catedrală. Omul lui Dumnezeu a lansat o platforma de sprijin pentru pictarea Catedralei Naționale.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a anuntat lansarea unui nou site: Pictamcatedrala.ro, care este platformă prin care se vor aduna banii necesari pentru pictarea Catedralei Neamului.

Catedrala Neamului mai necesita bani pentru piuctura
Catedrala Neamului mai necesita bani pentru piuctura

Declarația Patriarhului Daniel

Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie si o mare sansa sa fim contemporani cu aceasta lucrare sfanta, care va dainui peste veacuri ca lauda adusa lui Dumnezeu si ca ocrotire a poporului roman.

Deja de multa vreme cei care ajuta la construirea catedralei si la pictarea ei sunt pomeniti aici, la Catedrala Patriarhala Istorica, dar si la noua catedrala, la Catedrala Nationala, sau Catedrala Mantuirii Neamului. Sa ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din aceasta biserica, sa ne inaltam mintea la frumusetea cea netrecatoare, cereasca, din Imparatia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura impreuna cu ingerii si cu Sfintii„, a afirmat Patriarhul la finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, potrivit Agentiei Basilica a Patriarhiei Romane.

Ce conține noul site, pictamcatedrala.ro

Noul site Pictamcatedrala.ro,  se doreste a fi „un instrument de vizualizare a picturii in ansamblu” și descrie lucrările deja realizate și modalități de sprijin pentru continuarea proiectului de pictura a edificiului.

De asemenea, site-ul conține știri despre faza în care se află lucrările, poze și filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele în mozaic înainte de montare, precum și posibilități de a dona online.

Proiectul are nevoie și de susținere financiară, dar și de susținere morală

Coordonatorul lucrărilor de pictură de la Catedrala Neamului, Daniel Codrescu, a declarat, pentru Trinitas TV, că site-ul a fost gândit în așa fel încât să ajute oamenii care vor sa participe efectiv prin donații, cât și „pentru sustinerea morala a proiectului, prin construirea unei comunitati in jurul acestei catedrale„.

Vom avea pe viitor si un proiect general, in care oamenii sa poata accesa, spre exemplu, un sfant pentru care vor sa doneze sau o portiune din ansamblul care a ramas disponibil pentru donare„, a adaugat Daniel Codrescu, ăpotrivit Agentiei Basilica.

Urmăriți Impact.ro și pe