Nicolae Ciucă, mesaj de laudă pentru Patriarhul Daniel: „V-aţi dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat şi culte”

Elena Avramescu 30.09.2022, 14:12
Nicolae Ciucă, mesaj de laudă pentru Patriarhul Daniel: „V-aţi dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat şi culte”

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să-i lase un mesaj Patriarhului Daniel, cu ocazia împliniri a 15 ani de când a fost instalat în funcție, spunând că instituţia pe care acesta o conduce este un model de generozitate, dar și că a contribuit extrem de mult la transformarea Bisericii Ortodoxe Române.

Nicolae Ciucă, cuvinte înălțătoare pentru Patriarhul Daniel

„În toată această perioadă de slujire patriarhală, aţi contribuit decisiv la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituţie dinamică, deplin angajată în viaţa cetăţii, activă în plan spiritual, social-filantropic, educaţional şi cultural.

Cu aceeaşi determinare şi energie, v-aţi dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat şi culte, care se fundamentează pe valori comune – dialog interreligios, bună cooperare, libertate religioasă, echilibru, respect faţă de drepturile fundamentale”, a spus premierul, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Nicolae Ciucă nu s-a oprit aici, și chiar a ținut să laude ajutorul acordat de către Biserica Ortodoxă Română în perioada pandemiei, precum şi ajutorul oferit refugiaţilor în urma războiului din Ucraina.

„Grija pe care Preafericirea Voastră a arătat-o necontenit faţă de societatea românească nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în sfera practică prin suportul arătat de Biserica Ortodoxă Română faţă de semeni în perioada pandemiei şi faţă de cei nevoiţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului ilegal, neprovocat şi nejustificat al Federaţiei Ruse în Ucraina.

Sub păstorirea Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate şi solidaritate, un promotor şi păstrător al tradiţiilor şi identităţii spirituale. Cu deosebită preţuire, vă doresc să continuaţi misiunea pastorală, cu aceeaşi putere de până acum, în slujba românilor din ţară şi din diaspora”, mai găsim notat în mesajul premierului.

Premierul Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, anunț important pentru toți românii

În urmă cu o săptămână, Nicolae Ciucă a făcut un anunț important, spunând că a fost adoptată ordonanța de urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență. Primul jalon este legat de conectarea învățământului superior la ceea ce se cere pe piața muncii, iar al doilea are rolul de a mări capacitatea creșelor și a grădinițelor.

„Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație” , susține premierul României într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Se pare că cele două jaloane sunt extrem de importante, astfel că primul jalon are rolul de a conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii, iar al doilea jalon are legătură cu capacitatea creșelor și a grădinițelor, precum și a activităților de tip locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde sunt deficitare.

„Primul jalon va conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii. Al doilea jalon atins prin acesta Ordonanță de Urgență este menit sa mărească capacitatea creșelor și a grădinițelor, dar și a activităților de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde aceste servicii sunt deficitare”, a mai spus premierul României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...