Pastă de ardei copți cu nuci. Rețeta inedită cu care îți impresionezi invitații

Ana Anitoiu / 22.10.2020, 08:16
Pastă de ardei copți cu nuci. Rețeta inedită cu care îți impresionezi invitații

Pasta de ardei copți cu nuci este delicioasă, servită ca aperitiv, pe pâine prăjită, lipie sau lângă orice fel de friptură. Rețeta este inedită și își are originea în Alep, Siria.

Pastă de ardei copți cu nuci. Ingrediente

  • 1 kg ardei graşi roşii
  • 200 g nuci măcinate
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 6 căţei usturoi
  • 50 g pesmet
  • 1 linguriţă chimion pudră
  • fulgi de chilli
  • sare
Pastă de ardei copți cu nuci. Rețeta inedită cu care îți impresionezi invitații
Pastă de ardei copți cu nuci. Rețeta inedită cu care îți impresionezi invitații

Pastă de ardei copți cu nuci. Mod de preparare

Primul pas al rețetei de pastă de ardei copți cu nuci este, firește coacerea ardeilor grași. Aceștia se curăță de coajă, cotoare și semințe. Apoi, ardei copți curățați se taie fâșii și se lasă la scurs.

Pentru curățarea ușoară a ardeilor copți, trebui mai întâi ca aceștia să fie curățați de cotoare și semințe. Apoi, se taie fiecare ardei pe jumătate și se taie cotoarele cu un cuțit subțire. Urmează un truc ce va face toată munca mult mai ușoară. Detalii, AICI!

După aceea, într-un blender, se pun ardeii, nucile, usturoiul și uleiul de măsline. Se amestecă toate aceste ingrediente, până când se formează o pastă.

Ulterior, se condimentează cu sare și fulgi de chili, după gust. Se adaugă chimionul pudră și pesmetul și se mai amestecă puțin.

În final, se pune pasta de ardei copți cu nuci în borcane. Se toarnă puțin ulei de măsline deasupra și se închid ermetic. În acest fel, borcanele se pot păstra la frigider pentru câteva săptămâni.

La origine, pasta de ardei copți cu nuci se numește muhammara. Aceasta se folosește pe pâine, kebab, tipuri de friptură și pește. În rețeta originară, acest sos se pregătește cu ardei copți, nuci și melasă de rodie. Denumirea de ”muhammara” ar veni de la culoarea roșiatică plăcută al acestui sos, pregătit după rețeta originală.

Rețeta originală include, în afară de melasă de rodie și ardei copți, chimen, pudră de sumac, ulei de măsline, sare după gust, pâine de grâu integral, fără coajă, nuci coapte, zeamă de lămâie, piper din Alep, usturoi.

De altfel, ardeii copți sunt delicioși ca atare, serviți lângă diferite feluri de mâncare. Sau pot sta la baza unor alte rețete delicioase. De exemplu, o rețetă de zacuscă veche de peste 100 de ani.

O altă variantă de pregătire a ardeilor copți este cea cu usturoi. Acest preparat se face ușor și aduce un plus de savoare, în sezonul rece. Poate fi servit, de exemplu, cu pâine proaspătă, sau lângă friptură ori alte feluri de mâncare. Antioxidanți din acest preparat combat efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului. Detalii, AICI!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI