Pasajul Unirii, închis până joi, 20 octombrie. Specialiștii vor evalua și remedia daunele după incendiu

Mihnea Tălău 19.10.2022, 08:12
Pasajul Unirii, închis până joi, 20 octombrie. Specialiștii vor evalua și remedia daunele după incendiu

Circulația rutieră prin Pasajul Unirii din Capitală a fost oprită până joi, 20 octombrie, pe sensul de mers Universitate – Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Specialiștii vor evalua și remedia daunele

Echipe de specialiști vor evalua și remedia daunele, în acest răstimp, după incidentul de marți dimineața, când un autoturism a luat foc în mers, în interiorul pasajului.

În momentul incendiului, în pasaj și pe rampele de acces se aflau aproximativ 100 de autoturisme. 20 de persoane au fost evacuate de echipele de salvatori de la ISU București-Ilfov.

În autoturismul care a luat foc se aflau doi adulți și un copil, care au fost evacuați fără probleme. Nimeni nu a fost rănit.

Prefectul Capitalei Toni Greblă a afirmat că oamenii au fost evacuați, dar au existat unele probleme de intervenție a pompierilor. Potrivit acestuia, ventilația la pasaj este făcută pentru trafic normal.

„În Pasajul Unirii a luat foc un autoturism care era în circulație. S-au deplasat echipele ISU imediat. Sunt două autospeciale care probabil au și lichidat incendiul. Au fost evacuați toți participanții la trafic din pasaj. Până nu va fi evacuat fumul, pasajul rămâne închis. Ventilația la pasaj e făcută pentru un trafic normal.

E normal cantitatea de fum să fie mare, va necesita jumătate de oră sau o oră pentru a fi evacuat fumul din urma incendiului. Tocmai pentru a preveni orice fel de incident.

Participanții la trafic au fost evacuați. Repet, e un incident de trafic în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism”, a declarat marți prefectul Capitalei.

O mașină a luat foc în Pasajul Unirii din Capitală
Pasajul Unirii din Capitală

O anchetă se află în derulare

Poliția Capitalei a anunțat că în prezent, polițiștii sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, întreprind cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă

Primăria Sectorului 4 anunța, pe 3 septembrie, redeschiderea Pasajului Unirii, în urma unor lucrări care au durat 77 de zile. Investiţia de 12 milioane de euro a vizat punerea în siguranţă a pasajului, lung de 900 de metri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...