Partidul AUR vrea post TV. Cine ar conduce televiziunea

Nicu Stan 21.05.2021, 13:27
Partidul AUR vrea post TV.  Cine ar conduce televiziunea

Partidul AUR vrea post TV.  Cine ar urma să conducă televiziunea Alianței Pentru Unirea Românilor, vedeți în articolul de mai jos.

AUR a vrut să își facă televiziune. CNA nu le-a acordat licența. Care a fost motivul respingerii

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor vrea propriul post de televiziune. Astfel, un site plin de ştiri cu partidul AUR şi George Simion a vrut să îşi facă televiziune.

A rămas doar cu intenția, cel puţin de moment, întrucât CNA a respins iniţiativa. De partea editorială a Televiziunii AUR ar fi urmat să se ocupe chiar consilierul unui om de la vârful partidului.

CNA a respins solicitarea AUR
CNA a respins solicitarea AUR

Site-ul plin de știri despre AUR a stârnit controverse

Apropierea site-ului de Alianţa pentru Unirea Românilor a stârnit deja discuţii ample la CNA, for care a hotărât, în final, să nu voteze pentru înfiinţarea staţiei TV.

”Deci partidul AUR va avea post de televiziune?” – a întrebat Dorina Rusu, membru CNA, în şedinţa de astăzi, potrivit paginademedia.ro.

Care este site-ul cu pricina

Desigur, întrebarea a fost adresată reprezentanţilor unui site, care voiau să îşi transforme platforma online în post de ştiri cu acoperire în toată România. Este vorba despre site-ul 60m.ro, care este plin de ştiri, interviuri şi analize cu politicieni AUR, în special cu George Simion, președintele partidului.

În plus, unul dintre cei care au solicitat licenţa pentru televiziune, Marius Herghelegiu, care a trecut şi pe la BBC, Pro TV şi TVR, este consilierul lui Claudiu Târziu, copreşedintele Alianței. Dacă s-ar fi obținut licența, el ar fi urmat să se ocupe de partea editorială apostului TV, după cum s-a anunţat la CNA.

Ce motiv a invocat CNA pentru respingere

”Sunt consilierul lui Claudiu Târziu, dar când vom lua licenţa voi renunţa la acest rol”, a spus Marius Herghelegiu în şedinţa CNA.

CNA nu a votat acordarea licenţei, iar membrii CNA au considerat că proiectul nu este suficient de solid.

Ce a spus Doina Rusu

”Cei care au venit în trecut şi au obţinut o licenţă naţională au venit cu proiecte serioase şi cu prezentări convingătoare, nu cu două pagini. Nu se poate da, cred eu, pe aceste baze o licenţă”, a afirmat Dorina Rusu.

Cam același argument l-a prezentat și Răsvan Popescu

”Această decizie nu este ceva pe viaţă. Orice proiect poate fi modificat şi îmbunătăţit şi se poate reveni după o vreme. Momentan, numărul de oameni pe care îl aveţi este redus şi ei nu văd să funcţioneze în teritoriu încât să se acopere problematica întregii Românii cum trebuie să o facă un post de ştiri la scară naţională”, a spus membrul CNA.

Urmăriți Impact.ro și pe