Parlamentul României, mai aproape de românii de rând. Florin Cîțu a uitat că a fost prim-ministru: „Trebuie să vorbiți cu experții și cu primarul Bucureștiului”

Gabriela del Pupo 09.12.2021, 16:21
Parlamentul României, mai aproape de românii de rând. Florin Cîțu a uitat că a fost prim-ministru: „Trebuie să vorbiți cu experții și cu primarul Bucureștiului”

Nici clădirea Parlamentului nu a fost ferită de problemele sistemului de termoficare din capitală. De câteva zile, după cum se poate observa și din vestimentația celor filmați în Parlament, nu mai funcționează sistemul de încălzire. Președintele Senatului a venit astăzi și cu o explicație după o analiză internă, după spusele sale, asupra cauzei problemelor.

„Stăm fresh. (…) Am întrebat din prima zi care este situaţia”

Florin Cîțu spune că de fapt problema este aceeași ca cea a bucureșteanului de rând, nu se livrează la parametri normali agentul termic.

Stăm fresh. (…) Am întrebat din prima zi care este situaţia, mi s-a spus că în Parlamentul României căldura vine de la Camera Deputaţilor, acolo este centrul de comandă pentru căldură. Am întrebat la Camera Deputaţilor şi mi s-a spus că, de fapt, nu este nici acolo problema, ci este la Primăria Bucureşti. Nu este furnizată căldura în parametri normali şi, de aceea, avem această situație”, a explicat Cîţu, la Senat, potrivit Agerpres.

Avarie importanta la mai multe tevi de alimentare cu apa din Institutul Clinic Fundeni
Avarie importanta la mai multe tevi de alimentare cu apa din Institutul Clinic Fundeni

Faptul că lucrările de peste vară la rețeaua de termoficare nu au fost destul de intensificate iată că face ca ,și cu fondurile necesare, problema să nu își poată găsi rezolvare acum când nu se mai poate interveni la rețea. Problema, spune șeful Șenatului, nu sunt subvențiile la căldură.

 „Dacă era așa simplu, doar din subvenţii, se rezolva totul. Cred că este mai mult”, a afirmat preşedintele PNL.

„Trebuie să vorbiți cu experții şi cu primarul Bucureștiului”

Cîtu dă vina pe Primăria Capitalei pentru situația creată, deși încă de astă vară, de când era prim- ministru în funcție  erau evidente investițiile care trebuiau urgentate.

„Trebuie să vorbiți cu experții şi cu primarul Bucureștiului, noi toți constatăm situația şi am fost pe fir să vedem de unde vine problema”, a menționat Florin Cîţu.

Anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte, dintr-o rețea de 1.000 de kilometri. Până acum s-a semnat contractul pentru înlocuirea a 200 de kilometri de conductă din fonduri europene, dar și pentru aceste lucrări trebuie organizate licitații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...