Diana Șoșoacă a făcut show în plenul Parlamentului: „Trăiască România liberă! Jos botnița!”

Andrei Simion 06.12.2021, 15:49
Diana Șoșoacă a făcut show în plenul Parlamentului: „Trăiască România liberă! Jos botnița!”

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut show, luni, în plenul Parlamentului, reunit pentru aniversarea Constituției. Reprezentanții AUR au adus, înaintea ședinței, ghete pe care au scris numele politicienilor și au băgat nuiele, ca o aluzie la cadourile aduse de Moș Nicolae.

Diana Șoșoacă, cu botnița de câine în Parlament

În timpul plenului, fosta senatoare AUR, în prezent neafiliată, și-a pus la gură o botniță de câine și a strigat „Trăiască România liberă”.

Diana Șoșoacă și-a pus botniță în plenul Parlamentului
Diana Șoșoacă și-a pus botniță în plenul Parlamentului/Foto: INQUAM Photos/George Călin

„I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat. Este o botniță prin care Constituția, drepturile fundamentale au fost anulate de Parlament și președinte. Trăiască România liberă! Jos botnița!”, a strigat senatoarea.

Reprezentanții AUR au adus, luni, mai multe ghete cu numele unor politicieni, în care au introdus nuiele. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său.

„Am luat-o, gata. E a mea”, a spus Marcel Ciolacu.

Senatorii și deputații s-au reunit, luni, într-o sedință solemnă, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției.

Constituția României a fost adoptată de Adunarea Constituantă pe 21 noiembrie 1991, iar apoi aprobată prin Referendum național pe 8 decembrie, unde 77,3% dintre participanți au răspuns afirmativ.

Poliția a fost chemată în Parlament din cauza senatoarei

Pe 22 noiembrie o senatoare PNL a apelat la serviciul unic de urgență 112, cerând intervenția Poliției, după ce Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție, potrivit legii.

Senatoarea PNL a sunat la poliție de la pupitrul Senatului, cerându-i Dianei Șoșoacă să se conformeze legii.

„Înțeleg că sunt colegi care sunt deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrație. Cum putem noi să le cerem românilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Stimați colegi, medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă astăzi nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că prin astfel de atitudini nu faceți nimic altceva decât să instigați la nerespectarea legii”, a transmis Nicoleta Pauliuc de la pupitrul Senatului.

Ulterior, Poliția Română a transmis că va stabili cu exactitate cele întâmplate.

„Astăzi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, a fost sesizat prin apel 112 faptul că la o ședință a Senatului nu sunt respectate prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în sensul că sunt persoane care nu poartă masca de protecţie. Poliţişti din cadrul Secţiei 17 relaţionează cu structura de Afaceri Interne a Senatului României, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a transmis Poliţia Română.

Urmăriți Impact.ro și pe