Florin Cîțu, surprins de marea relaxare anunțată de guvernul Ciucă de sărbători: „Eu mi-aduc aminte că am fost criticat”

Cătălina Burghelea 09.12.2021, 13:52
Florin Cîțu, surprins de marea relaxare anunțată de guvernul Ciucă de sărbători: „Eu mi-aduc aminte că am fost criticat”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu este de acord cu marea relaxare anunțată de guvernul condus de Nicolae Ciucă înainte de sărbătorile de iarnă. Șeful PNL s-a declarat, joi, 9 decembrie, puţin surprins de aceste decizii, în contextul în care, în vară, când existau câteva zeci de cazuri de Covid, astfel de iniţiative au fost aspru criticate de politicieni și români.

Florin Cîțu critică măsurile de relaxare stabilite de guvernul Ciucă

Fostul premier al României, Florin Cîțu, a criticat relaxarea restricțiilor făcută de guvernul Ciucă. Liderul liberalilor este de părere că, deși vine Crăciunul și toată lumea se gândește doar la distracție, situația din spitale este alta. Mai ales că apariția variantei Omicron pune pe jar întreg mapamondul, din cauza gradului de răspândire ridicat.

Președintele PNL este surprins și îngrijorat de situația din România

Florin Cîțu a lansat mai multe săgeți spre premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Liberalul nu vede cu ochi buni relaxarea anunțată de guvern, deoarece nu ar fi momentul pentru așa ceva în România. Fostul prim-ministru a spus că urmărește cu atenție și cu îngrijorare la ceea ce se întâmplă acum în țara noastră și nu este deloc fericit.

„Să ştiţi că sunt puţin surprins. Eu îmi aduc aminte că am fost criticat astă-vară când au fost măsurile de relaxare când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Astăzi, vorbim de o mie de cazuri pe zi şi văd că se relaxează. Unii dintre cei care ne criticau astă-vară acum sunt foarte relaxaţi. Eu privesc cu atenţie ce se întâmplă în acest moment şi vă spun că şi cu îngrijorare, sper să nu am dreptate, nu ştiu dacă este un moment ca să relaxăm”, a explicat Cîţu, la Senat.

Care sunt masurile de relaxare care intra in vigoare de la 1 iulie

Susține în continuarea certificatul verde

Cât despre introducerea certificatului verde în România, politicianul susține această măsură, pentru că oferă posibilitatea de a menţine economia deschisă în această perioadă şi de a avea o rată de vaccinare în creştere.

„Este decizia Guvernului. Nu a fost discutat în coaliţie aşa ceva. Eu vă spun doar opinia mea, pentru că îmi aduc aminte că astă-vară când am relaxat condiţiile oameni care astăzi susţin această relaxare atunci au criticat, deşi, repet, atunci erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi, acum vorbim de peste o mie de cazuri totuşi”, a explicat șeful PNL.

Starea de alertă pe teritoriul țării, prelungită cu încă 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând de astăzi, când intră în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții. Astfel, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiul deschis, iar accesul în mall este permis și persoanelor nevaccinate, dacă au test negativ Covid.

De asemenea, creşte intervalul orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între orele 5,00 – 22,00. Se elimină și restricţiile referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în seara de Ajun (24.12.2021) și în prima zi de Crăciun, precum și în ajunul de Revelion, dar și în prima zi de Anul Nou.

Urmăriți Impact.ro și pe