Parlamentarii români ar putea fi aleși și în altă țară. Propunerea inedită venită din partea PSD

Anca Manolica 20.01.2023, 20:42
Parlamentarii români ar putea fi aleși și în altă țară. Propunerea inedită venită din partea PSD

O nouă propunere din partea PSD. În cadrul ședinței comune a comisiilor juridice din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova, senatorul Robert Cazanciuc a venit cu o teorie legislativă care să permită alegerea unui parlamentar român și în Legislativul de la Chișinău și invers.

Propunerea inedită venită din partea PSD. Ce presupune acest lucru

Un parlamentar român ar putea fi ales în calitate de deputat și în Legislativul de la Chișinău, urmând a se întâmpla asta și invers. Inițiativa îi aparține senatorului PSD Robert Cazanciuc și a fost prezentată vineri, 20 ianuarie, în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, care are loc la Pitești.

Astfel, politicianul a propus, ca temă de reflecţie, în şedinţa comună, ca alegerea parlamentarilor în cele două ţări să nu fie incompatibilă. El a vorbit despre modificarea la nivel de Constituție în ceea ce privește alegerea.

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecţie pentru momentul unei revizuiri constituţionale în România sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi, evident, viceversa!

Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Ţara Românească, între senatori de la Bucureşti şi fraţii omologi de peste Prut.”, a scris Robert Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc
Senatorul PSD Robert Cazanciuc

Reuniunea comisiilor are loc între 19 și 22 ianuarie, la Piteşti

Delegaţi din partea Comisiilor juridice din Senatul României şi din Republica Moldova au dezbătut, vineri, 20 ianuarie, la Piteşti, aspecte privind Justiţia, ca serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiţiei, de educaţia juridică în şcoli, dar şi despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două state.

Citește și: Ministerele care trec în tabăra PSD la rotativa guvernamentală. Rareș Bogdan: „Vom respecta întocmai protocolul”

Reuniunea comisiilor, care are loc în aceste zile, este parte a unui demers de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova al deputaților și senatorilor români din ambele state, „consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă remis de Senatul României.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...