Parlamentarii AUR au dat buzna peste comisiile unde se discuta despre certificatul verde la locul de muncă. George Simion, jignit de un liberal, de la ce a pornit totul

Nicu Stan 26.10.2021, 23:12

Ar fi fost îmbrânceli în Parlamentul României după ce parlamentarii AUR au dat buzna peste comisiile unde se discuta despre certificatul verde la locul de muncă. Chiar liderul AUR, George Simion, s-ar fi împins cu un liberal. Ulterior, Cozmin Gușă a publicat un fragment video din timpul conflictului și a precizat că n-a fost vorba despre violență fizică.

De la ce a pornit conflictul între George Simion și un liberal

Update marți, 26 octombrie, ora 23:12. Conflictul dintre George Simion și senatorul PNL Daniel Fenechiu ar fi pornit, de fapt, după ce liderul AUR l-ar fi prins fumând pe liberal în clădirea Parlamentului. Cel din urmă l-a jignit, precizând că a fumat cu doi membri ai partidului pe care el îl conduce.

”George Simion: Ce faceţi, domnu’ Fenechiu, fumaţi în spaţiul public? Ce faceţi, încălcaţi o lege. Şi dvs sunteţi în Comisia juridică de la Senat. De ce fumaţi în spaţiu închis? Daniel Fenechiu:

Nu ţi-e ruşine? Eşti un ordinar.

George Simion: Mi-a zis că sunt ordinar. Fuma, încălca o lege.

Daniel Fenechiu: Eşti un ordinar. O făceam cu doi dintre colegii tăi. Jegule ce eşti. Jeg ordinar. Du-te dracu de jeg. Eşti un jeg. Asta eşti”, a fost dialogul dintre cei doi.

Ulterior, Cozmin Gușă a scris pe contul lui de Facebook că nu au existat îmbrânceli între George Simion, colegii săi de la AUR și Daniel Fenechiu. ”Acesta începe să înjure violent, dar nimeni nu-l atinge”, a precizat el.

Îmbrânceli în Parlament. AUR a dat buzna peste peste comisiile unde se discuta despre certificatul verde la locul de muncă. Cu cine s-a împins George Simion

Parlamentarii formațiunii AUR au întrerupt astăzi ședința comisiei de sănătate din Senat, unde se dezbătea introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă. AUR a pretextat că lucrările sunt ținute secrete.

Astfel, delegația AUR, condusă de chiar de liderul AUR, George Simion, a intrat apoi peste senatorii comisiei juridice, pe care i-a acuzat că iau decizii ascunși de ochii românilor.

George Simion s-a îmbrâncit cu Daniel Fenechiu

Protestele senatorilor și încercarea de a bloca accesul în sală au fost în zadar. George Simion l-a îmbrâncit pe senatorul PNL Daniel Fenechiu, care se așezase în ușă. Astfel, ședințele au fost suspendate, acestea urmând să fie reluate în format online.

”Suntem în Senatul României, unde vor să introducă nestatutar, împotriva legilor, la vot certificatul verde, adică și obligativitatea vaccinării sau test din banii proprii pentru personalul medical, pentru cadrele didactice”, a făcut introducerea George Simion, aflat în fruntea tuturor parlamentarilor AUR. ”Românii trebuie să știe ce se întâmnplă!”, a adăugat George Simion, înainte de a da buzna în comisia de Sănătate.

Ședința a fost suspendată

Ședința comisiei a fost oprită, după un schimb de replici și după ce președintele comisiei, Adrian Streinu Cercel, PSD, a părăsit încăperea.

De asemenea, delegația AUR s-a mutat apoi la comisia juridică, unde a întâmpinat o oarecare rezistență. Daniel Fenechiu, senator PNL, a încercat să apere intrarea în sală cu propriul corp: ”George, îți spun românește: nu poți să intri!”.

George Simion a forțat intrarea

Avertismentul nu l-a potolit pe George Simion, astfel că liderul AUR a forțat ”baricada umană” și a intrat în sală, urmat de colegii săi de partid, precum și de presă.

În plus, și dezbaterile de la comisia juridică au fost întrerupte în urma acestui incident. De asemenea, Daniel Fenechiu a susținut că dezbaterile interne nu sunt publice, urmând ca ședința propriu-zisă să fie transmisă, însă George Simion nu s-a lăsat cu una cu două. Astfel, membrii comisiei s-au ridicat și au părăsit sala, urmând să reia ședința pe online.

PSD nu vrea obligativitatea vaccinării în Sănătate

Pe de altă parte, PSD a anunțat prin Florin Bodog că partidul nu va vota legea care impune angajaților din Sănătate să se vaccineze, iar în caz contrar aceștia vor fi suspendați pentru 30 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe