Părinții Alexandrei, luați în colimator de DIICOT. Ce le cer autoritățile

Stefan Daniel 04.09.2019, 17:20
Părinții Alexandrei, luați în colimator de DIICOT. Ce le cer autoritățile

Părinții Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani ucisă în Caracal, au ajuns în colimatorul DIICOT dintr-un motiv penibil. Acestei familii îndurerate de pierderea fetei i se cere respectarea unei legi în condițiile în care anumiți reprezentanți ai Poliției și nu numai sunt chiar ei cei care nu au respectat anumite reguli. Mai lipsește ca părinții Alexandrei să ajungă în arest, colegi de celulă cu Gheorghe Dincă, semn că instituțiile statului aplică legea ca la carte. Halal carte!

De ce sunt părinții Alexandrei luați în vizor de DIICOT

Umilință fără margini! Părinții Alexandrei, luați în colimator de DIICOT, dintr-un motiv penibil. Ce le cer autoritățile
Părinții Alexandrei continuă să fie umiliți de autorități, sub diverse forme

Conform declarațiilor lui Alexandru Cumpănașu, familia Alexandrei n-au primit informații despre rezultatele anchetei așa cum ar fi trebuit, într-o manieră din care să nu rezulte disprețul sau dezinteresul autorităților. Relatări similare a expus și Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu.

Și, după ce au aflat dintr-un comunicat de presă insipid că le-a murit copilul în cel mai groaznic mod cu putință, fără vreo dovadă palpabilă, părinții fetei sunt nevoiți să creadă acea analiză atât de controversată și să procedeze ca la carte, pentru că așa spune legea. Lege care n-a putut să le țină fata în viață, pentru că n-a fost aplicată în mod eficient de oameni care au din tinerețe pretenții la pensii speciale.

În urma rezultatului analizei fragmentelor osoase găsite în butoiul unde a fost ars cadavrul copilului, DIICOT le-a cerut părinților Alexandrei să predea actul de identitate al fetei.

Părinții Alexandrei au refuzat predarea buletinului fetei lor

Acest buletin este aproape singurul document oficial care mai certifică identitatea fetei lor. Pentru acești părinți, documentul are mai mult decât o semnificație juridică. Iar familia victimei nici nu prea mai are încredere în autoritățile care nu i-au putut proteja fiica.

DIICOT a anunțat, luni, 3 septembrie, că raportul final al INML, transmis procurorilor, arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Comunicatul DIICOT despre părinții Alexandrei Măceșanu

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Biroul de Informare și Relații Publice aduce la cunoștință următoarele: La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus, prin ordonanță, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărții de identitate aparținând minorei, în acest sens fiind delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova – s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă in cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică.

Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparținând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport.

În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziția părinților, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților victimei minore la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului. Citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal.”

Vezi și cum continuă ancheta în cazul lui Gheorghe Dincă, adus în arest, la București.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe