Părintele Visarion Alexa, din nou în atenția magistraților. Fapta pentru care a primit nota de plată

Ioana Bucur 15.10.2022, 12:13
Părintele Visarion Alexa, din nou în atenția magistraților. Fapta pentru care a primit nota de plată

Problemele continuă pentru părintele Visarion Alexa. Preotul acuzat de o enoriașă de gesturi și atingeri indecente a fost chemat iar în instanță, fiind vizat într-un alt dosar. Care sunt noile acuzații aduse. Magistrații au decis că este bun de plată pentru fapta sa.

Părintele Visarion Alexa a ajuns din nou în fața magistraților

Preotul Visarion Alexa are noi probleme cu legea. După acuzațiile de hărțuire făcute de o fostă enoriașă, preotul a fost chemat din nou în instanță. Omul bisericii a fost dat în judecată de reprezentanții unei companii de pază, firmă de la care a beneficiat de servicii în anul 2021.

În acest caz, părintele Visarion Alexa este acuzat că nu și-a mai plătit facturile emise de firmă, în ciuda numeroaselor somații ce i-au fost trimise în încercarea de a recupera restanțele. În cele din urmă, păgubiții au decis să apeleze la justiție pentru a-și recupera prejudiciul.

După ce au analizat dovezile, magistrații au hotărât că Visarion Alexa este bun de plată. Preotul este obligat să achite nu doar suma aferentă facturilor restante, dar și cheltuieli de judecată.

„Admite cererea de valoare redusă formulată de reclamanta …. MONITORIZARE şi INTERVENŢIE S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul ALEXA VISARION. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 771,37 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate de la data scadenţei facturilor nr. 342960/27.08.2018 şi nr. 348110/01.09.2018 până la data de 09.03.2022.

Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 645 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru – 50 lei, respectiv onorariu de avocat – 595 lei. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti”, se arată în decizia magistraților.

Părintele Visarion Alexa, din nou în atenția magistraților. Fapta pentru care a primit nota de plată
Preotul Visarion Alexa

Plasat sub control judiciar

În urma acuzațiilor făcute de o fostă enoriașă, procurorii l-au plasat pe Visarion Alexa sub control judiciar. Femeia l-a acuzat pe preot de hărțuire, susținând că a fost atinsă de bărbat în timp ce era la spovedanie, oferind ca dovezi mai multe înregistrări.

Preotul și-a recunoscut vina în timpul audierilor. După mediatizarea cazului, și alte femei au formulat acuzații împotriva părintelui.

În cele 60 de zile în care va fi sub control judiciar, Alexa nu poate sluji în calitate de preot și este obligat să se prezinte la audieri de câte ori este chemat și să anunțe autoritățile dacă își schimbă domiciliul. El nu are voie să părăsească țara fără acordul procurorilor. Patriarhia a decis să îi retragă funcția de paroh.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...