EXCLUSIV

Părintele Vasile Ioana, „medicul cuplurilor”, despre divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. „Dacă viața ta devine un iad, soluția e separarea”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 12.09.2022, 18:20
Părintele Vasile Ioana, „medicul cuplurilor”, despre divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. „Dacă viața ta devine un iad, soluția e separarea”. EXCLUSIV

Preotul Vasile Ioana, autorul volumului „Cartea familiei”, supranumit și „medicul cuplurilor” și paroh al Bisericii „Sf. Nicolae Dintr-o Zi”, din centrul Capitalei, e de părere că divorțul produs zilele trecute între Simona Halep și Toni Iuruc nu are neapărat în spate o natură surprinzătoare.

Ce spune părintele Vasile Ioana despre divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc

„Orice e posibil într-o viață de om, fiind omul este o ființă surprinzătoare. Pe mine nu mă mai miră nimic, fiindcă într-o viață de om te poți confrunta cu foarte multe situații, bune și rele!”, sună cea dintâi remarcă pe această temă a cunoscutului preot.

El susține că nu urmărește asemenea unui om obișnuit programele de știri ale televiziunilor, așa că de multe ori nu e la curent cu „agenda societății”. „Nu cunosc detaliile acestei povești. Ca atare, e dificil să mă pronunț! Ca preot, iubesc oamenii și nu judec pe nimeni, încercând să aplic cât mai bine modelul pe care ni l-a indicat Isus Hristos. Haideți să nu-i judecăm pe Simona și pe Toni! Le recomand și celorlați să nu judece pe nimeni, fiindcă în povestea asta numai ei doi știu cum au decurs lucrurile!”, a precizat preotul pentru impact.ro.

În opinia sa, orice relație sau căsnicie trebuie să treacă prin diverse etape de maturizare: „O relație, oricare ar fi ea, trebuie să parcurgă anumite etape. Unele etape te ajută să-ți maturizezi relația cu celălalt. Daca nu o faci sau te grăbești, din diverse motive, riști! În sensul că relația ta nu va fi una matură. Poate că și în cazul lor s-a produs ceva de genul acesta!”.

Preotul Vasile Ioana are o bogată experiență în domeniul cuplurilor și spune că în cazul eșecului căsătoriei Simonei Halep și a lui Toni Iuruc lucrurile trebuie decantate cu atenție
Preotul Vasile Ioana are o bogată experiență în domeniul cuplurilor și spune că în cazul eșecului căsătoriei Simonei Halep și a lui Toni Iuruc lucrurile trebuie decantate cu atenție

Cei doi ar trebui să vorbească cu propriul lor duhovnic

Cunoscutul preot ortodox e de părere că ar trebui să vorbească, chiar și acum, cu propriul lor duhovnic. „Cred că o discuție cu duhovnicul lor i-ar ajuta. El îi cunoaște, el poate îndrăzni să le ofere câteva sfaturi. Altfel, e ca și cum i-ai cere un medic prin telefon o consultație despre o chestiune foarte importantă, cum ar fi cazul în care ar trebui să iei un anume antibiotic, fără a merge însă la cabinetul medicului, singurul în măsură să te analizeze și să ofere soluția ideală în cauza ta. Așa e și preotul. Dacă îi bați la ușă și-i spui problema, el poate identifica cauza problemei. Și la mine e la fel. Când vii și-mi spui una sau alta, atunci pot încerca cu șanse de reușită să vindec. Altfel, e mult mai greu!”, adaugă Vasile Ioana.

Preotul mai spune și că experiența pastorală de până acum i-a demonstrat că uneori divorțul poate fi o soluție de compromis, dar numai înainte de săvârșirea cununiei religioase. „Dacă viața ta devine un iad alături de partenerul tău, pe care poate că nu l-ai cunoscut suficient, atunci o separare sau un divorț poate fi o soluție! După ce ai săvârșit însă cununia religioasă îți asumi totul! Până atunci, ai libertatea să hotărăști dacă mergi până la capăt”, indică același Vasile Ioana.

Simona Halep și fostul ei soț, Toni Iuruc, au decis săptămâna trecută să divorțeze la notar. Ei au apelat la această variantă întrucât cei doi aveau doar un an de căsnicie, fără a exista chestiunea creșterii vreunui copil sau a împărțirii averii.  Cei doi se căsătoriseră civil la jumătatea lunii septembrie 2021, dar au refuzat să ofere detalii despre cauzele eșecului proiectului lor matrimonial, căsătoria religioasă fiind inițial programată pentru acest an, la 13 noiembrie, la Sinaia.

Urmăriți Impact.ro și pe