Parcări noi cu plată pentru turiștii de pe litoral, în câmpul dintre staţiunile Venus şi Saturn: „Praf, gunoi, denivelari, exact ca într-o parcare europeană, că doar platim taxă”

Elena Avramescu 02.08.2021, 11:47

Parcări noi cu plată între staţiunile Venus şi Saturn. Primăria Mangalia a luta o decizie surprinzătoare chiar în plin sezon estival, după ce a decis să pună taxă pentru turiştii şi localnicii care parchează pe câmpul din apropierea plajei cuprinse între Venus şi Saturn.

Parcări noi cu plată între staţiunile Venus şi Saturn

Astfel că parcarea pe câmp, în apropierea plajei cuprinse între staţiunile Venus şi Saturn, costă 3 lei/ora sau 15 lei o zi întreagă. Cu toate că nu este niciun loc amenajat, primăria Mangalia s-a hotărât să-i taxeze pe turiştii care parchează în această zonă.

Astfel că administraţia a instalat bariere şi parcometre, spre surprinderea și oroarea locuitorilor care obişnuiau să facă plajă aici.

Parcari noi cu plata intre Venus si Saturn
Parcari noi intre Venus si Saturn

Primăria Mangalia când e disperată, inventeaza parcări. Pune două bariere, a lovit la buzunar şi s-a dus! Aseară (30 iulie n.red) parcarea inventată dintre Saturn-Venus era plină, nu aveai loc să arunci un pai. Fiind pe pământ cu iarbă si nu e liniată, fiecare a parcat după propriul stil de nu mai aveai loc sa ieşi decât din 7 manevre care atentau la bara vecinului.

N-am ştiut şi când să intru spre plajă linistit, hop mî trezesc cu bariera de intrare în faţă, şi deja 2 maşini în spate. M-a prins în capcană, aşa că am intrat. Şi în superba parcare a început dansul, balansul şi săriturile din scaun pentru că sunt niste şanţuri cât casa. La un moment dat s-a auzit CLANC şi după o groapă am lovit pragul şi maşina dedesubt.

Am tras o înjurătură şi am continuat aventura. Praf, gunoi, denivelari, exact ca într-o parcare europeană, că doar platim taxă. Asfalt şi linii pe jos? Nuuu, prea boem pentru român, ăsta e uşor de pacalit, înghite prosteala. După ce că localnicii plătesc la piaţă şi la magazine preţuri „turistice”, acum ne mai arde şi cu parcările.

Pai nea primare, mata ești pus acolo sa ajuti localnicul, nu sa-l omori si sa-l îngropi. Să găsești soluții destepte si sa rezolvi problemele. Combinații de-astea gen japca la drumul mare poate sa facă si cineva cu 4 clase, gândindu-se in timp ce bea o bere la colț cum să mai facă un ban pentru încă 50 de votcă, a scris Bogdan Turtoi pe un grup de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe