Un turist și-a scos numerele de înmatriculare pentru a nu plăti parcarea pe litoral. Ce a urmat

Stan Filon, Diana Dumitrache 28.07.2021, 18:23
Un turist și-a scos numerele de înmatriculare pentru a nu plăti parcarea pe litoral. Ce a urmat

Românii sunt foarte inventivi, mai ales când nu vor să plătească diferite taxe. Așa a făcut un român care a lăsat cu gura căscată autoritățile din Constanța. Aflat în vacanță cu familia, bărbatului i s-a părut că parcarea pentru automobil costă cam mult, așa că s-a gândit să ocolească dările către primărie.

Un turist și-a scos numerele de înmatriculare pentru a nu plăti parcarea pe litoral

Un turist care s-a distrat câteva zile la Mamaia a considerat că parcarea pentru autoturism este destul de scumpă, așa că s-a gândit cum să facă să nu plătească, dar să aibă și un loc de parcare. Nu a stat prea mult pe gânduri și și-a scos pur și simplu plăcuțele de înamtriculare!

Așa a considerat turistul că va înșela vigilența oamenilor legii din Mamaia. S-a gândit că nu va putea fi identificată mașina, odată ce a scos plăcuțele de înmatriculare, însă s-a înșelat amarnic, așa cum veți vedea mai jos. Autoritățile au reușit până la urmă să-l identifice pe șoferul care a refuzat să plătească parcarea folosind această metodă inedită. Poliţiştii locali l-au identificat în baza de date şi l-au sancţionat, conform prevederilor HCLM 123/2021. Mai mult decât atât, agenţii i-au ridicat pur și simplu mașina şi au dus-o în parcul auto situat pe strada Caraiman, scrie adevarul.ro.

Un turist si-a scos numerele de inmatriculare pentru a nu plati parcarea pe litoral
Un turist si-a scos numerele de inmatriculare pentru a nu plati parcarea pe litoral

A intrat în datorii

Nu mică i-a fost mirarea șoferului atunci când s-a întors de la plajă și nu și-a mai găsit autoturismul pe locul de parcare ocupat ilegal în Mamaia. A aflat într-un final că mașina sa a fost ridicată și imediat și-a dat seama că invenția sa nu a funcționat deloc. Ba, mai mult, a realizat pe loc faptul că nu doar că a economisit câteva zeci de lei, ci chiar va intra în datorii.

Șoferul buclucaș mai că a izbucnit în lacrimi când polițiștii locali i-au făcut calculul. A aflat că are de plată tariful pentru ridicarea mașinii, care este 450 de lei, tariful de transport al mașinii, de 120 de lei, dar și tariful de depozitare, care este de 60 de lei pe zi.

Cu această ocazie, Primăria Constanța transmite cum se poate plăti parcarea: prin SMS la numărul 7475. Se poate plăti și cu card bancar, având posibilitatea plăţii pentru 6, 12 sau 24 de ore.

Un alt turist care a vizitat recent stațiunea Mamaia s-a confruntat cu altă problemă. Deși a plătit parcarea, tot a fost amendat de poliția locală din Constanța. Acesta ne-a spus că a plătit parcarea până la 10:59, însă atunci când s-a întors la mașină a găsit amenda scrisă în parbriz, iar aceasta a fost completată la 11:07, deși primele 30 de minute sunt gratuite. Trebuie specificat faptul că amenzile primite în Mamaia nu pot fi contestate decât în instanță!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...