Papanași cu brânză de vaci și griș, rețea perfectă. Ies pufoși și sunt un deliciu

Ioana Bucur 02.06.2021, 18:24
Papanași cu brânză de vaci și griș, rețea perfectă. Ies pufoși și sunt un deliciu

Sunt delicioși, dar inamicul numărul unu al celor care încearcă să slăbească sau să își mențină silueta. Dacă vrei să încerci ceva nou, am găsit rețeta perfectă de papanași cu brânză de vaci și griș. Ies pufoși, gustoși și nu îți vor strica dieta.

Papanași cu brânză de vaci și griș

Rețeta de papanași cu brânză de vaci și griș este simplu de preparat, chiar și pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, dar rezultatul este spectaculos și, nu în ultimul rând, delicios. Ar trebui să fie un „experiment” culinar ce merită încercat la prima ocazie.

Papanași cu brânză de vaci și griș – Ingrediente

  • 300 grame de brânză de vaci
  • un ou mare
  • două linguri de zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • coajă de lămâie
  • trei linguri de făină
  • două linguri griș
  • 100 grame de pesmet
  • 25 grame de unt
  • 50 grame de zahăr brun
  • dulceață pentru servit
Papanași cu brânză de vaci și griș
Papanași fierți

Mod de preparare

Într-un bol suficient de mare se pun brânza, oul, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie rasă, făina și grișul. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă, ce nu este lipicioasă. Într-o tigaie, preferabil de teflon, se topește untul, apoi se adaugă pesmetul. Se lasă la foc până când acesta își schimbă culoarea și se rumenește. Atunci se pune și zahărul brun.

Se ia o oală încăpătoare și se pun la fiert doi sau chiar trei litri de apă cu o linguriță de sare. În timpul în care așteptăm ca apa să înceapă să fiarbă, întindem făină pe blatul de lucru și formăm biluțe din compoziția de papanași. Când apa începe să fiabă, se micșorează flacăra și se scufundă bilele, folosind o spatulă. Se las la fiert până când încep să se ridice la suprafața apei. Tocmai faptul că sunt fierți, nu prăjiți, îi face mult mai săraci în calorii în comparație cu varianta clasică.

Papanașii se scot cu grijă, cu o spatulă, se scurg bine de apă și se dau prin pesmet cu simț de răspundere, până sunt acoperiți în întregime. Se servesc calzi, cu dulceață de fructe de pădure sau cu smântână și pudrați cu zahăr.

Dacă vreți să vă bucurați de desert fără să vă gândiți la efectele negative pe care le-ar avea asupra siluetei, se recomandă să folosiți dulceață de cireșe făcută fără niciun strop de zahăr. Rețeta o puteți găsi AICI și cere doar trei ingrediente simple.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...