Cum faci cea mai delicioasă și simplă dulceață de cireșe fără strop de zahăr

Ioana Bucur 02.06.2021, 16:40
Cum faci cea mai delicioasă și simplă dulceață de cireșe fără strop de zahăr

Învață cum faci cea mai delicioasă și simplă dulceață de cireșe fără strop de zahăr. În clătite, în prăjituri sau, pur și simplu, întinsă pe pâine, este un răsfăț ideal, în orice anotimp.

Cum faci cea mai delicioasă și simplă dulceață de cireșe fără strop de zahăr

Dulceață de cireșe fără strop de zahăr? Da, se poate face și este delicioasă. Este preparatul ideal pentru cei care au grijă să își mențină silueta sau pentru cei care au reușit să elimine complet zahărul din dietă. În mai puțin de 60 de minute, cu o listă simplă de ingrediente, poți pregăti o cantitate suficientă pentru opt porții.

Dulceață de cireșe fără strop de zahăr – Ingrediente

  • 600 mililitri de suc proaspăt de mere
  • un kilogram de cireșe curățate de sâmburi
  • jumătate de lămâie tăiată cuburi, cu tot cu coajă

Mod de preparare

Așadar, cu doar trei ingrediente simple și sănătoase, se pot obține, în sub o oră, opt porții delicioase de dulceață. Sucul de mere se pune la fiert și se adaugă o jumătate de lămâie (tăiată cuburi, fără să se îndepărteze coaja). Se lasă pe foc în jur de 30 de minute, timp în care se mai amestecă, cu o lingură de lemn, din când în când. Se adaugă apoi cireșele, fără sâmburi, și se lasă să fiarbă încă 20 de minute.

Vasul se ia de pe foc și se lasă să se răcească peste noapte. A doua zi se pune din nou la fiert pentru încă 20 de minute. Compoziția se toarnă în borcane, spălate și sterilizate înainte, și dulceața de cireșe fără zahăr este gata.

Dulceață de cireșe fără strop de zahăr

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în piețele din România

Primele cireșe din acest an au început să apară pe tarabele din piețe la mijlocul lunii mai, cele mai multe fiind aduse în țară din Grecia. Însă cumpărătorii au avut parte de surprize neplăcute în momentul în care au văzut prețul cu care sunt vândute. Cei care le comercializează spun că și ei le cumpără la un preț mare și nu le pot ieftini.

În Reșița, un singur comerciant a avut curajul să aducă cireșe. Spune că este norocos și a meritat riscul. El spune că a avut clienți și a reușit să vândă până acum 15 kilograme, cu nici mai mult nici mai puțin de 80 de lei kilogramul. Comercianții au dezvăluit că prețul acestor fructe este foarte mare și la achiziție. Acesta ajunge undeva la 50 de lei kilogramul. În plus se mai adaugă costul de tranport și astfel s-a ajuns ca un kilogram de cireșe să coste în piețe 80 de lei. Citiți AICI mai multe detalii despre prețul la care au ajuns cireșele în piețele din România.