Panică printre turiștii ruși după atacul din Crimeea. Cozi imense de mașini pentru ieșirea din provincie

Dumitrică Roxana 11.08.2022, 22:00
Panică printre turiștii ruși după atacul din Crimeea. Cozi imense de mașini pentru ieșirea din provincie

Este panică în Crimeea. Turiștii ruși care se aflau pe o plajă au fugit șocați după ce o explozie puternică a zguduit o bază aeriană rusă din Crimeea, ucigând o persoană și rănind alte câteva. Crimeea este una dintre destinațiile turistice preferate ale rușilor, care acum au stat la cozi de zeci de kilometri pentru a se întoarce acasă.

Coadă de mașini de zeci de kilometri pe Podul Crimeea

Podul Crimeea – mândria lui Vladimir Putin, care face legătura între peninsulă și Rusia și s-a blocat din cauza oamenilor care au început să fugă din peninsulă. Este același pod folosit de armatele lui Putin ca să aducă întăriri pe front.

„Nu vreau deloc să plec din Crimeea, din Alușta. E atât de bine aici, în general”, spune plângând o rusoaică, aflată într-o mașină care stă în coada uriașă de vehicule, potrivit unei înregistrări video care circulă pe rețelele sociale. „M-am obișnuit, aici trăiam ca la noi acasă, totul are suflet aici. Este ca acasă”, spune femeia.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arătau persoane care făceau plajă fugind de pe o plajă din apropiere în timp ce nori uriași de fum de la explozii se ridicau la orizont.

Cine se ascunde în spatele atacurilor

Baza rusească Saki din Crimeea a fost aruncată în aer marți. Ucraina încă nu și-a asumat oficial responsabilitatea pentru bombardament, iar Moscova nu vrea să acuze Kievul, ca să nu arate că ucrainenii sunt în stare să lovească atât de departe de linia frontului. Oficialii ruși insistă că a fost un accident. Pe de altă parte, un consilier al lui Zelenski a spus că ar fi fost opera partizanilor ucraineni din peninsulă.

Mai importante sunt, însă, efectele atacului: Rusia ar fi pierdut nouă avioane și elicoptere, plus toată muniția depozitată în baza lovită. 

Șeful Crimeei, Serghei Aksyonov, a declarat că ambulanțe și elicoptere medicale au fost trimise la baza aeriană Saki, iar zona a fost izolată.

O persoană a fost ucisă, potrivit liderului regional din Crimeea, Serghei Aksyonov.

Anterior, autoritățile au raportat că cinci persoane au fost rănite, una dintre ele fiind spitalizată, iar celelalte tratate pentru tăieturi provocate de cioburi de sticlă și eliberate.

 

Urmăriți Impact.ro și pe