Panică pentru conducătorii auto. Marele oraş care a scăzut viteza maximă de circulaţie la 30 km/h. Numărul amenzilor va creşte, cu siguranţă

Stan Filon 12.07.2021, 14:17
Panică pentru conducătorii auto. Marele oraş care a scăzut viteza maximă de circulaţie la 30 km/h. Numărul amenzilor va creşte, cu siguranţă

Municipalitatea din Paris a luat o decizie care i-a scandalizat pe șoferii francezi! În Capitala Franței viteza de deplasare a autovehiculelor a fost limitată la 30 de km/h! Șoferii sunt disperați, iar oamenii legii amenință cu amenzi usturătoare!

Parisul reduce viteza maximă de circulație a autovehiculelor de la 50, la 30 de km/h

Parisul interzice începând cu data de 30 august deplasarea autovehiculelor cu o viteză mai mare de 30 de km/h, spre surprinderea tuturor. Șoferilor nu le vine să creadă că această lege va intra în vigoare, deși aceasta este o promisiune făcută în campania electorală de primarul Anne Hidalgo, care a câștigat și al doilea mandat.

Municipalitatea consideră că așa vor fi protejate persoanele vulnerabile, cum sunt pietonii, bicicliștii, copiii și bătrânii, dar va fi mult redusă și poluarea cu substanțe nocive, dar și cea fonică. Cea care a venit cu anunțul a fost chiar primarul Parisului, Anne Hidalgo, care a anunțat că viteza maximă de deplasare va scădea de la 50, la 30 de km/h, începând cu data de 30 august.

Parisul reduce viteza maxima de circulatie a autovehiculelor de la 50, la 30 de kmh
Parisul reduce viteza maxima de circulatie a autovehiculelor de la 50, la 30 de kmh

Șoferii sunt disperați

Noile limite de viteză se vor aplica pe majoritatea străzilor pariziene cu excepția șoselelor de centură şi a câtorva bulevarde. Este vorba de Champs Elysées, bulevardul Grande-Armée și Foch, precum și o altă stradă cu patru benzi, unde limita de viteză va rămâne la 50 km/h.

Primarul Anne Hidalgo și consilierul pentru transporturi, David Belliard, au explicat că această măsură are ca scop reducerea zgomotului, adaptarea orașului la schimbările climatice şi aducerea în prim-plan a subiectului ecologic prin descurajarea utilizării automobilului în favoarea ”noii mobilități”, în special bicicleta, scrie Mediafax.

”Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici”, a adăugat Belliard, care a reamintit că ”oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo.

Accident de trotinetă electrică soldată cu un mort

Șoferii spun că traficul auto va fi dat peste cap în Paris și îi arată cu degetul pe bicicliști, cât și pe cei care folosesc trotinete electrice că sunt la fel de periculoși și iresponsabili ca șoferii de autoturisme, mai ales după ce un accident în care a fost implicată o trotinetă electrică a atras atenția întregii țări. O persoană a decedat, după c a fost acroșată de un bărbat care circula pe o trotinetă electrică.

Hidalgo le-a impus celor trei operatori autorizaţi din Paris – Lime, Tier şi Dott – să ia măsuri şi să reducă viteza maximă a scuterelor electrice de la 20 km/h la 10 km/h în zonele pietonale din centru.Dacp nu se vor conforma noilor cerințe, cei trei operatori își pot pierde licența!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...