Panică la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor, spitalizat după o defecţiune la instalația de clorinare

Nicu Stan 15.06.2021, 11:44
Panică la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor, spitalizat după o defecţiune la instalația de clorinare

Panică la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor, spitalizat după o defecţiune la instalația de clorinare. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

A fost panică la centrala nucleară de la Cernavodă. Un angajat a ajuns la spital. Ce s-a defectat

Este panică la centrala nucleară de la Cernavodă după ce un muncitor a fost  dus la spital în urma unei defecţiuni la instalația de clorinare. Panică la Centrala Nucleară de la Cernavodă după ce la stația de clorinare au avut loc ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor. Un muncitor a fost transportat la spital.

Pe platforma CNE Cernavodă, la staţia de clorinare, au avut loc astăzi uşoare scăpări de clor, ca urmare a defectării unui recipient de clor. Defecțiunea a fost remediată imediat potrivit procedurilor aplicabile, a informat Nuclearelectrica.

S-au detectat usoare scapari de clor la statia de clorinare a centralei de la Cernavoda
S-au detectat usoare scapari de clor la statia de clorinare a centralei de la Cernavoda

Unde a avut loc defecțiunea

Incidentul a avut loc în afara instalaţiei nuclearo-electrice, zona non-radiologică, şi nu a afectat operarea unităţilor de la CNE Cernavodă.

”Situaţia a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spaţiul de lucru ventilat”, se mai arată în comunicat.

Un angajat a ajuns la spital

Un angajat care lucra la stația de clorinare, acolo unde au avut loc scurgerile,  și care se afla în incintă la momentul producerii defecțiunii a fost transportat la spital pentru investigații, acesta fiind în afara oricărui pericol, a mai informat Nuclearelectrica.

”Un lucrător care efectua proceduri specifice la staţia de clorinare şi care se afla în incintă la momentul defectării a fost transportat la spital pentru investigaţii, fiind în afara oricărui pericol”, a mai anunţat Nuclearelectrica.

Activitatea centralei nu a fost afectată

Incidentul s-a petrecut în afara instalației nuclearo-electrice, astfel că nu a pusă în pericol activitatea centralei de la Cernavodă.

Conform comunicatului emis de Societatea Națională Nuclearelectrica, evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației, iar incidentul nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă.

Centrala de la Cernavodă, unică în România

Centrala nuclearoelectrică sau atomoelectrică de la Cernavodă este unica de acest fel din țara noastră. Acum funcționează unitățile I și II, care produc împreună circa 20% din consumul de energie electrică al României.

Planul inițial, care datează de la începutul anilor 1980, prevedea construcția a cinci unități (reactoare). Unitatea I a fost finalizată în 1996, are o putere electrică instalată de 706 MW și produce în fiecare an aproximativ 5 TWh. Unitatea II a fost conectată la sistemul energetic național pe data de 7 august și funcționează la parametri nominali încă din din luna septembrie, a anului 2007.

Ce tehnologie utilizează reactoarele nucleare

De asemenea, reactoarele nucleare de la Cernavodă utilizează tehnologia canadiană cunoscută sub acronimul CANDU. Apa grea este folosită drept moderator și a fost produsă la ROMAG PROD Drobeta-Turnu Severin, mai scrie wikipedia.org.

Urmăriți Impact.ro și pe