Orban “tună și fulgeră” din cauza teraselor cu pereți: “S-au transformat în spații închise. Să se respecte toate regulile care sunt prevăzute de lege”

Stan Filon 06.11.2020, 14:56
Orban “tună și fulgeră” din cauza teraselor cu pereți: “S-au transformat în spații închise. Să se respecte toate regulile care sunt prevăzute de lege”

Premierul Ludovic Orban este foarte supărat, deoarece patronii de terase și-au transformat terasele în adevărate restaurante. Aceștia le-au închis și practic le-au transformat în spații închise, unde oamenii se strâng în număr mare, fără a ține cont de restricțiile Guvernului.

Premierul, supărat că terasele s-au transformat în restaurante închise

Ludovic Orban spune că Executivul nu a închis terasele şi s-a arătat deranjat de patronii care şi-au utilat terasele cu pereţi care glisează: ”S-au transformat în locuri de petreceri, de chefuri, în care nu se respectă nicio regulă. Nu am închis terasele, dar să fie terase”, a spus șeful Executivului.

”În cadrul hotărârii de guvern la propunerea CNSU am vrut să definim mai clar ce înseamnă terasă în spaţiu deschis şi am utilizat definiţia din legea privitoare la fumat. Din păcate, foarte multe terase, prin tot felul de amenajări, practic s-au transformat în spaţii închise. Adică nu exista aeraţia naturală care este determinată de prezenţa în spaţiu. Şi-au tot felul de pereţi de diferite materiale, e adevărat glisante, dar atâta timp cât ele sunt glisante dacă le ţii tot timpul, funcţionează ca un spaţiu închis. Deci noi nu am închis terasele, dar să fie terase, în care să se respecte toate regulile care sunt prevăzute în lege”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban, suparat pe patronii de terase
Ludovic Orban, suparat pe patronii de terase

”Terasele pur şi simplu s-au transformat în locuri de petreceri”

El precizează că a fost limitat programul de funcţionare. ”Din păcate, nu ştiu în Craiova, dar în Bucureşti sunt anumite zone – Centrul istoric, Herăstrău, unde terasele pur şi simplu s-au transformat în locuri de petreceri, de chefuri, în care se dansează, în care nu se respectă nicio regulă, în care se duce Poliţia şi e dă o amendă dşi ei îşi văd nestringheţiţi de activitatea lor care încalcă regulile privitoare la respectarea normelor de protecţie sanitară”, conchide premierul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că de pe data de 9 noiembrie întră în vigoare un nou set de restricții pentru stoparea numărului mare de noi infectări cu coronavirus. Școlile se închid în toată țara, iar cursurile vor trece în mediul online, masca devine obligatorie în toată șara, inclusiv în spațiile deschise, iar irculația va fi restricționată pe timpul nopții. În plus, reapare declarația pe proprie răspundere pentru cei care ies din case după ora 23:00.

Urmăriți Impact.ro și pe