Ludovic Orban, declarații despre Revelionul 2021: ”Am văzut fake news-ul, semi-fake news-ul care a fost distribuit”

Stan Filon 02.11.2020, 19:11
Ludovic Orban, declarații despre Revelionul 2021: ”Am văzut fake news-ul, semi-fake news-ul care a fost distribuit”

Ludovic Orban a revenit cu declarații despre Revelionul 2021! Premierul a spus că a văzut un semi-fake news legat de ceea ce a spus el. Șeful Executivului a ținut să precizeze că petrecerile de Revelion sunt considerate a fi petreceri private, iar în contextul actual acestea nu ar putea aibă loc în localităţile unde este depăşită rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Ludovic Orban a spus că petrecerile de Revelion ar putea să fie interzise

Referitor la petrecerile private, premierul a explicat că acestea este posibil să nu fie permise, dacă se menţine nivelul actual al infectărilor şi a adăugat că ”până la Revelion mai avem mult”.

”Am văzut fake news-ul, semi-fake news-ul care a fost distribuit. Eu am dat un răspuns la o întrebare, spunând că normal – dacă într-o localitate rata de răspândire este peste 3 la mie nu sunt permise activităţile în cadrul restaurantelor. De asemenea, întrebat despre petreceri private am spus că dacă se menţine actualul nivel al infectărilor, cel mai probabil, ele fiind considerate petreceri private, este posibil să nu fie permise”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre faptul că unii reprezentanţi din HoReCa cer petreceri de Revelion cu cel mult 20 de persoane, de Anul Nou.

Ludovic Orban a spus ca petrecerile de Revelion ar putea sa fie interzise
Ludovic Orban a spus ca petrecerile de Revelion ar putea sa fie interzise

”Petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată”

”Cel mai important este să ne mobilizăm în această perioadă. Dacă un număr cât mai mare de oameni respectă regulile de protecţie sanitară, indiferent unde se găsesc, vom putea reveni cât mai repede la un nivel de normalitate”, a completat Orban, luni după videoconferinţa zilnică organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Şeful Executivului a explicat cu o zi în urmă că petrecerile de Revelion sunt considerate petreceri private şi nu vor putea fi organizate, iar românii care vin în ţară de Crăciun vor intra în carantină dacă se întorc din ţări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat de România.

”Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a declarat premierul duminică, întrebat fiind ce mesaj are pentru cei care au plătit avansuri pentru a petrece sfârşitul de an la munte.

Urmăriți Impact.ro și pe