Orban a dat cărțile pe față. Ce a mărturisit despre creșterea alocațiilor. Mesajul sincer al premierului

Redacția IMPACT 18.07.2020, 14:51
Orban a dat cărțile pe față. Ce a mărturisit despre creșterea alocațiilor. Mesajul sincer al premierului

Guvernul României a stabilit ce urmează să facă în privința alocațiilor pentru copii, care erau programate să se dubleze în acest an. Potrivit declarațiilor de joi, venite din partea premierului Ludovic Orban, acestea nu se vor dubla, așa, cum era stabilit.

Ce decizii urmează să adopte Guvernul, în privința alocațiilor

În februarie, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care anunța că intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii să fie amânată de la 1 februarie, la 1 august. Curtea Constituțională a decis să respingă miercuri legea care prevedea amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, care era stabilită prin OUG 2/2020, de Executiv. În acest context, Ludovic Orban a declarat că va găsi o soluție la această problemă.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.red.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a spus Ludovic Orban, la finalul unei vizit la staţiile de pompare Sultana şi Făurei, din judeţul Călăraşi, potrivit Mediafax.

Intenția guvernanților în acest moment este să majoreze alocațiile și nu să le dubleze, așa cum era programat, din lipsă de fonduri.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a spus Ludovic Orban.

Deși Ludovic Orban a precizat că intenția Guvernului de a soluționa problema alocațiilor este programată în aceste două săptămâni, Lia Olguța Vasilescu, fostul ministrul al Muncii a declarat că intenționează să intenteze un proces colectiv pentru a obliga Executivul să mărească aceste alocații pentru copii.

„Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL care a avut loc în grădina sediului central al partidului, potrivit Digi24.