Oraşul din România în care se va purta din nou mască la exterior. Cazurile de covid s-au înmulţit

Badea Violeta 07.09.2021, 19:02
Oraşul din România în care se va purta din nou mască la exterior. Cazurile de covid s-au înmulţit

Vești proaste pentru români! Masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie într-unul dintre cele mai vizitate orașe din țara noastră. În ultima perioadă s-au înmulţit îngrijorător cazurile de Covid-19.

Masca de protecție ar putea fi reintrodusă într-un oraș din România

Masca de protecție ar putea fi reintrodusă în zonele aglomerate şi în jurul şcolilor din Brașov, a anunțat prefectul orașului, Mihai Cătălin Văsii. Acesta a anunțat că va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă implementarea acestei măsuri.

„În această săptămână, voi propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă actualizarea zonelor cu potenţial de aglomerare din localităţile judeţului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, zone în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie şi, de asemenea, reinstituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, dat fiind că începe şcoala.

Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o şedinţă cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Poliţiei Locale, pentru a reitera necesitatea unor acţiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecţie sanitară”, a declarat prefectul Brașovului.

Masura se poate aplica la nivelul întregului judet
Masura se poate aplica la nivelul întregului judet

Măsura se poate aplica la nivelul întregului județ

Mihai Cătălin Văsii a mai declarat că această măsură se va aplica la nivelul întregului județ. De asemenea, prefectul Brașovului a subliniat că nu doreşte luarea unor măsuri restrictive care să afecteze cetăţenii şi agenţii economici, dar se vor conforma actelor normative de la nivel central.

„Ce vă pot asigura este că atât eu, ca prefect, cât şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vom avea aceeaşi abordare echilibrată pe care o avem de la începutul pandemiei.

Nu dorim să afectăm suplimentar cetăţenii şi agenţii economici, şi aşa încercaţi în ultimul an şi jumătate. Ne vom conforma, fireşte, actelor normative de la nivel central şi vom lua măsuri pe plan local numai după analize pertinente şi amănunţite.

Nu vom adopta măsuri doar de dragul de a le adopta, ci având convingerea că acestea vor da rezultate. Altfel spus, vom lua măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia”, a mai adăugat Cătălin Văsii.

Prefectul Brașovului îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze

Mihai Cătălin Văsîi a spus că locuitorii Brașovului sunt foarte reticenți față de vaccin, deoarece există multă dezinformare pe această temă. Cu toate astea, prefectul a precizat că se va continua campania de vaccinare în cele 13 centre special create pentru acest lucru deschise în județ, în cabinetele medicilor de familie, dar și la agenții economici care solicită vaccinarea angajaților, precum și în cadrul unor evenimente.

„În ceea ce privește vaccinarea, chiar dacă ne situăm în top 5 județe, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, în pofida campaniilor și evenimentelor de vaccinare locale (maratoane, caravane ș.a.) pe care le-am organizat.

Există foarte multă reticență, mai ales în mediul rural, există și multă dezinformare pe această temă. Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare și în cele 13 centre de vaccinare deschise în județ, și în cabinetele medicilor de familie, și la agenții economici care solicită vaccinarea angajaților, precum și în cadrul unor evenimente.

Vaccinarea este, alături, bineînțeles, de respectarea măsurilor de protecție sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului“, a spus prefectul Brașovului.