A fost condamnat la închisoare pentru că a refuzat să poarte masca de protecţie. În ce ţară se aplică această lege

Nicu Stan 19.08.2021, 20:57
A fost condamnat la închisoare pentru că a refuzat să poarte masca de protecţie. În ce ţară se aplică această lege

A fost condamnat la închisoare pentru că a refuzat să poarte masca de protecţie. Bărbatul a fost deportat după ce a fost condamnat în această țară în țara de origine. În ce stat se aplică această lege, vedeți în articolul de mai jos.

Bărbat condamnat la închisoare pentru că nu a purtat mască de protecție. Ce stat a aplicat pedeapsa

Un britanic a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins că nu poartă mască de protecție în Singapore. De asemenea, cetățeanul britanic a fost deportat după condamnarea din Singapore.

Glynn a fost procesat de departamentul de imigrație din Singapore. Acest departament va face planuri pentru expulzarea sa, conform unei declarații consultate de Reuters.

Benjamin Glynn, condamnat la inchisoare pentru ca nu a purtat masca de protectie
Benjamin Glynn, condamnat la inchisoare pentru ca nu a purtat masca de protectie

Ce pedeapsă primise bărbatul

Bărbatul care a refuzat să poarte masca de protecție a fost condamnat la 6 săptămâni de închisoare cu executare de autoritățile din Singapore, informează CNN.

În plus, Benjamin Glynn, în vârstă de 40 de ani, ar fi încălcat în repetate rânduri măsurile anti-coronavirus. De asemenea, el a fost găsit vinovat pentru nu mai puțin de patru capete de acuzare.

Ce reguli a mai încălcat britanicul

Nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-un tren, în luna mai, și la o audiere, în iulie, la o curte superioară de justiţie, dar şi pentru tulburarea liniştii publice, moment în care a folosit cuvinte ameninţătoare la adresa funcţionarilor publici.

Benjamin Glynn a fost supus anterior şi unei evaluări psihiatrice, care a fost dispusă un judecător din Singapore.

Bărbatul consideră că acuzațiile sunt nedrepte

În plus, miercuri, bărbatul a cerut Curții să renunţe la ceea ce el numește ”acuzaţii nedrepte“ şi, în plus, a cerut ca paşaportul să îi fie returnat pentru a se putea întoarce în Marea Britanie pentru a fi alături de familia lui.

Pe de altă parte, judecătorul l-a anunțat că este ”complet nechibzuit“ în convingerea sa că este scutit de legea privind purtarea măștii de protecție din Singapore.

Singapore are reguli stricte

Este cunoscut faptul că Singapore are unele reguli stricte în ceea ce privește restricțiile anti-coronavirus, în trecut amendând și condamnând la închisoare și alte persoane pentru încălcarea acestor reguli.

Pe de altă parte, în România, a fost condamnat la închisoare primul român pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul era acuzat că a fugit din spital de frică să nu ia coronavirus.

Singurul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Curtea de Apel Ploiești a respins, zilele trecute, apelul intentat de Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, astfel că decizia de condamnare la un an de închisoare cu executare dată de Judecătoria Buzău a rămas definitivă, informa Mediafax, la sfârșitul lunii iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe