Orașul din România în care se fură mașini la greu. Oamenii legii insistă să ai în casă aceste documente, în cazul în care rămâi fără autoturism

Elena Avramescu, Ioana Constantin 23.02.2021, 12:11
Orașul din România în care se fură mașini la greu. Oamenii legii insistă să ai în casă aceste documente, în cazul în care rămâi fără autoturism

Orașul din România în care se fură constant mașini. Locuitorii acestui oraș, care dețin un autoturism, trăiesc cu frica-n sân, după ce autoturismele dispar ca prin magie, fără să mai fie ulterior găsite. Oamenii legii sunt îngrijorați din cauza acestui fenomen.

Orașul din România în care se fură mașini la greu

Este vorba despre Constanța, unde se fură mașini direct din parcare. Recent, hoții de autoturisme s-au înmulțit, astfel că mai multe furturi de autovehicule nu au fost momentan soluţionate la nivel naţional. Este vorba despre mai multe mașini care dispar fără urmă, fiind date în urmărire şi de către Poliţia Română. În acest sens, oamenii legii îi sfătuiesc pe toți posesori de autovehicule să păstreze în casă actele, precum și o fotografie a autovehiculului. În acest fel, în cazul unui furt, aceste documente sunt extrem de utile pentru căutarea și găsirea rapidă a mașinii.

Se pare că, de la începutul anului și până în prezent, mai multe mașini înmatriculate în județul Constanța au fost furate, iar printre acestea se află o Dacia 1310, o Dacia Logan, precum și un BMW X6. Poliția Română a precizat că în data de 23 ianuarie, a fost furat un autoturism marca Dacia 1310, alb, înmatriculat în Constanța (CT07GNZ), iar în luna februarie, au fost date furate alte două autoturisme, fiind vorba despre un BMW X6, alb, înmatriculat în Constanța (CT97WSS), furat în data de 3 februarie 2021, iar după doar o săptămână, a fost semnalată ca furată o Dacia Logan, alb, cu numărul de înmatriculare CT12VTT.

Orasul din Romania in care se fura masini la greu
Orasul din Romania in care se fura masini la greu

În acest sens, polițiștii sfătuiesc oamenii să aibă mereu în casă actele şi o fotografie a autovehiculului. Asta pentru că, în cazul nefericit în care sunteți veţi fi victima unui furt auto, documentele sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a mașinii.

Se pare că, aproape de fiecare dată, posesorii de autoturisme le parchează în locuri neamenajate, nepăzite, neiluminate, unde nu se găsesc camere de supraveghere, iar asta favorizează activitatea hoţilor. Mai sunt și oameni care uită, la vedere, în interiorul maşinii, lucruri precum genți, telefoane mobile, aparatură electronică, documente etc.

Sunt și situaţii în care autoturismele sunt lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact sau din cauza unor defecţiuni, sunt lăsate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate. Și faptul că multe nu sunt dotate cu un dispozitiv antifurt iar este o problemă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...