Oraşul din România în care poţi trăi cu cei mai puţini bani. Preţurile la chirie sunt imbatabile

Badea Violeta 17.12.2021, 15:58
Oraşul din România în care poţi trăi cu cei mai puţini bani. Preţurile la chirie sunt imbatabile

Mulți români se plâng că nu au suficienți bani să ducă un trai decent. Ce pot face în acest caz? Ei bine, noi ne-am gândit să îți dezvăluim care este cel mai ieftin oraș din România. În acest loc se regăsesc cele mai mici prețuri la chirii, la legume, la carne, ouă și lapte. Iată unde vei avea nevoie de puțini bani pentru a duce o viaţă normală!

Cel mai ieftin oraș din România

Potrivit statisticilor, orașele din România cu cel mai ridicat cost de trai sunt București, Cluj-Napoca și Brașov. Pentru acest studiu s-au luat în calcul prețurile alimentelelor de bază, chiriile locuințelor și nivelul salariilor din luna august a acestui an.

La popul opus avem orașe precum Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița. Topul este realizat în funcție de o serie de costuri ce privesc chiriile locuințelor, îmbrăcămintea, tarifele pentru transport, utilităţile, preţul unui coş la supermarket sau mersul la restaurant.

Dacă aruncăm o privire pe anunțurile de pe internet, vom observa că în Miercurea Ciuc se poate închiria o garsonieră cu puțin peste 500 de lei.

În Capitală, spre exemplu, prețul chiriei este de aproximativ 1800 de lei. Bineînțeles, tarifele diferă în funcție de localizarea exactă și suprafața fiecărui spațiu. Costuri accesibile la închiriere sunt și în Alexandria și Bistrița.

La roșii, cele mai mici prețuri din acest top sunt în Slobozia, Brăila și Buzău, cu 3 lei pe kilogram. Adică, exact în zone unde se cultivă. Apoi, laptele cel ieftin se găsește în Piatra Neamț, Târgu Jiu și Reșița.

Miercurea Ciuc
Miercurea Ciuc
  • Orașele din România cu cele mai mici chirii

– Miercurea Ciuc
– Alexandria
– Bistrița

  • Orașele cu cele mai mici costuri pentru lapte

– Piatra Neamț
– Târgu Jiu
– Reșița

  • Orașele cu cele mai mici prețuri la ouă

– Buzău
-Târgu Mureș
– Slobozia

  • Orașele cu cele mai mici prețuri la cartofi

– Târgoviște
– Ploiești
– Brăila

  • Orașele cu cele mai mici prețuri la roșii

– Slobozia
– Brăila
– Buzău

Despre Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc este cel mai mare oraș al județului Harghita. Numele acestuia provine de la târgurile ce se țineau aici în fiecare zi de miercuri. Orașul este situat în partea central estică a Transilvaniei, în zona depresiunii Ciucului.

Râul Olt si pârâul Șumuleu tranziteaza municipiul, care e așezat la poalele muntelui Șumuleu Mare la o altitudinea medie de 700 de metri. În anul 2002, orașul avea o populație de peste 42.000 de locuitori.

Miercurea Ciuc este cunoscut ca fiind locul de pelerinaj a sute de mii de credincioși romano-catolici, care iau parte la ceremoniile religioase oficiate la Șumuleu-Ciuc în fiecare an de Rusalii.

Urmăriți Impact.ro și pe