Ședință solemnă la Timișoara, la 32 de ani de la Revoluția din 1989. Sute de timișoreni au mărșăluit prin oraș

Elena Avramescu 17.12.2021, 15:20
Ședință solemnă la Timișoara, la 32 de ani de la Revoluția din 1989. Sute de timișoreni au mărșăluit prin oraș

Cu 32 de ani în urmă, la Timișoara au murit primii eroi ai Revoluției, fiind cei care au dus la căderea comunismului în România. Acela a fost momentul în care a început schimbărea care va culmina cu împușcarea soților Ceaușescu. Zilele acestea, evenimentele din decembrie ’89 sunt comemorate în orașul de pe Bega.

Ședință solemnă la Timișoara, la 32 de ani de la Revoluția din 1989

Mai mulți timișoreni au mărșăluit în cursul zilei de joi prin oraș pentru a-i cinsti pe cei care în urmă cu 32 de ani au schimbat istoria cu prețul propriilor vieți. Astfel că la data de 17 decembrie se trăgeau primele focuri de armă la Timișoara, iar cei care cereau libertate în stradă au fost întâmpinați de regimul comunist cu tancuri și TAB-uri.

În plus, supraviețuitorii acelor zile de teroare, unde Timișoara urma să trezească întreaga țară, și autoritățile locale au reușit să se reunească vineri într-o ședință solemnă la primărie. Nu este de mirare faptul că revoluționarii s-au arătat dezamăgiți deoarece nici premierul, și nici președintele nu au participat la eveniment deși au primit invitații.

Sedinta solemna la Timisoara, la 32 de ani de la Revolutia din 1989
32 de ani de la Revolutia din 1989

La 32 de ani de la evenimentele care aveau să schimbe complet și pentru totdeauna România, revoluționarii au spus cu amar că în cărțile de istorie sunt prea puține rânduri dedicate revoluției Române. Astfel că avem obligația să facem mai mult, fiindcă revoluția nu trebuie dată uitării, spun ei.

Sâmbătă, începând cu ora 11.00, va avea loc un simpozion la Bastion, iar la data de 20 decembrie este programat concertul Rock for Revolution în Piaţa Libertăţii, în cadrul căruia vor urca pe scenă Dincolo de Ziduri, Dragoş Moldovan, Phoenix.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...