Oraşul din România în care elevii nu revin luni la şcoală. Motivul este de-a dreptul revoltător

Nicu Stan 02.01.2022, 19:50
Oraşul din România în care elevii nu revin luni la şcoală. Motivul este de-a dreptul revoltător

Oraşul din România în care elevii nu revin luni la şcoală. Motivul este unul de-a dreptul revoltător. De nu mai puțin de 3 zile, locuitorii municipiului Motru, din județul Gorj, fac frigul în apartamentele lor. De altfel, la fel au petrecut și Revelionul, cu haine groase pe ei, în case, unde temperaturile au fost aproximativ la fel ca cele de afară. Între timp, firma care se ocupă de furnizarea agentului termic a anunțat că a remediat avaria care a înfrigurat orașul.

Copiii dintr-un oraș din România elevii nu încep școala fizic. De ce vor face ore online

O avarie gravă la rețeaua de termoficare a orașului Motru a dus la acesta situație. Și, în disperare de cauză, conducerea societății de termoficare, UATA, a adus la fața locului chiar și un preot care să sfințească locul unde s-a produs avaria. Astfel, Motru este oraşul din România în care elevii nu revin luni la şcoală.

Motivul este de-a dreptul revoltător, respectiv acela că nu au căldură în clase. Din păcate, rezolvarea n-a fost găsită de către autorități în timp util. De frig au tremurat 15.000 de oameni, iar luni, 3 ianuarie 2022 urma ca o parte din elevi să ajungă în școlile neîncâlzite.

Locuitorii Motrul vor beneficia de caldura din aceasta seara
Locuitorii Motrul vor beneficia de caldura din aceasta seara

Primarul Motrului a cerut ca elevii să facă ore online

Astfel, primarul Motrului, Cosmin Morega, a cerut de urgență Inspectoratului Școlar județean Gorj suspendarea cursurilor sau trecerea în online a elevilor, având în vedere situația neplăcută. Cererea a fost aprobată, astfel că elevii vor învăța de acasă, online, toată săptămâna viitoare, până la remedierea avariei care a deranjat tot orașul.

„Datorită unor defecte neprevăzute la instalaţia de alimentare cu păcură a cazanului(motor ars şi pompă blocată), acest lucru impune modificări ale acesteia pentru a putea relua furnizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde în cel mai scurt timp posibil“, se arată într-un comunicat al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru.

Avaria a fost remediată. Căldura urmează să ajungă la locuitori

În cele trei zile de la avaria cu pricina, au fost atacuri din partea primarului PSD Cosmin Morega către conducerea UATAA numită de Consiliul Local Motru, unde PNL şi USR fac majoritate. Între timp, avaria din Motru a fost reparată duminică seara.

 „Angajaţii UATAA Motru (neplătiţi) lucrează de aproape 3 zile non-stop pentru a remedia o avarie accidentală. Nu au avut Revelion. Au şi ei acasă familii, copii. Nimeni, se pare, nu mai apreciază munca cinstită, dedicată, din conştiinţă. (…) Acum au început manevrele pentru pornirea instalaţia de la UATAA. Să sperăm că totul va decurge normal şi în seara aceasta va fi căldură“, a scris pe Facebook, Dan Matei, directorul Direcţiei Publice din Motru.

Astfel, cădura va ajunge și în școli de duminică seară, însă elevii, probabil vor învăța online săptămâna viitoare, așa cum stabilise Inspectoratul Școlar Gorj, la cererea primarului orașului Motru.

Urmăriți Impact.ro și pe