Orașul din România, aflat în topul celor mai sigure destinații din Europa. Ce se arată în descriere

Iancu Andreea 15.06.2020, 20:44
Orașul din România, aflat în topul celor mai sigure destinații din Europa. Ce se arată în descriere

Într-o perioadă în care călătoriile sunt restricționate din pricina pandemiei, există un oraș în România care se află printre cele mai sigure din Europa. Astfel, cei care ajung să viziteze această zonă pot petrece timp fără griji. Asociația European Best Destinations a desemnat orașul din România în care vizitatorii se pot bucura de timpul petrecut în vacanță, în siguranță.

Oradea, o destinație sigură pentru călătorii

Orașul Oradea se regăsește în cel mai recent top al destinațiilor sigure din Europa. Acesta urmează în clasament după orașul Sibiu. Astfel, cei care aleg să își organizeze vacanța în unul dintre acestea pot sta liniștiți.

Topul a fost realizat de către Asociația European Best Destinations, care promovează cultura și turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociații de turism. Totodată, platforma își dorește să promoveze Europa ca destinație principală a lumii.

După o perioadă de timp dificilă, în care ai stat acasă, este timpul să călătorești din nou și să-ți schimbi starea de spirit. Dacă te întrebi unde să pleci, răspunsul este Oradea! Orașul se numără printre cele mai sigure dar deopotrivă frumoase destinații europene. Datorită unei serii de măsuri luate de autorități, Oradea a devenit astfel una din destinațiile europene puțin afectate de noul coronavirus, explică oficialii European Best Destinations, potrivit Mediafax.

Foto - capital.ro
Foto – capital.ro

Măsurile luate pentru siguranța turiștilor

Astfel, cei care aleg drept destinație de vacanță orașul Oradea vor aprecia măsurile luate de către autorități pentru siguranța lor. Așadar, în Oradea există un spital dedicat cazurilor de coronavirus. Aici sunt analizate și tratate cazurile confirmate sau suspecte de boală. Totodată, se realizează teste real time PCR și cele de tip pooling.

Pe de o parte, în Oradea sunt configurate un set de măsuri și protocoale de urmat atunci când există situații de urgență pentru unitățile HoReCa. Pe de altă parte, mijloacele de transport în comun și instituțiile publice beneficiază și ele de o serie de reguli. În cadrul acestora s-au luat măsuri de siguranță pentru prevenirea răspândirii infecției. De asemenea, cetățenii beneficiază de măști, iar companiile de termometre contactless la preț de achiziție.

Dincolo de orașul Oradea, există și alte destinații sigure, potrivit Mediafax. Turiștii pot merge liniștiți în vacanță în Tbilisi și Batumi (Georgia), Corfu și Preveza (Grecia), Cavtat, Rjeka și Zagreb (Croația), Insulele Madeira și Azore (Portugalia), Viena (Austria) și Varșovia (Polonia).

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...