Oraşul care vrea să îi taxeze pe turiştii care nu stau peste noapte în localitate. „Avem nevoie de unele limite”

Badea Violeta, Diana Dumitrache 30.08.2021, 09:23
Oraşul care vrea să îi taxeze pe turiştii care nu stau peste noapte în localitate. „Avem nevoie de unele limite”

Autoritățile unui oraș extrem de cunoscut din Europa se plâng că numărul vizitatorilor a scăzut considerabil din cauza pandemiei și se gândesc la o soluție astfel încât să-i determine pe turiști să rămână mai mult de o zi în localitate și, prin urmare, să cheltuiască mai mult. Iată despre ce oraș este vorba și la ce variantă s-au gândit autoritățile!

Ce măsură vor să ia autoritățile

Autoritățile din Veneția sunt extrem de nemulțumite din cauza numărului tot mai mic de vizitatori. După ce au făcut câteva calcule, sezonul estival din acest an s-a dovedit a fi un adevărat dezastru. Pentru că nu vor ca situația să se mai repete și pe viitor, autoritățile se gândesc serios să aplice o măsură.

Edillii Veneției vor să scape de turiștii care nu stau peste noapte, fiindcă se consideră că au venituri mult mai mici față de cei care rămân mai multe zile. Mai mult decât atât, aceștia sunt de părere că vizitatorii de-o zi nu fac altceva decât să aglomereze zona.

Acum, autoritățile își doresc să ia măsuri astfel încât să-i descurajeze pe cei care sunt dornici doar să vadă Marele Canal și vor să introducă un sistem de rezervări pe bază de taxă pentru vizitatorii care nu rămân peste noapte în Veneţia.

Ce masura vor sa introduca autoritatile din Venetia
Ce masura vor sa introduca autoritatile din Venetia

Ce măsură vor să introducă autoritățile din Veneția

După două sezoane turistice afectate de pandemie, edilli nu vor să mai riște nimic. Prin aperceperea acestei taxe, aceștia vor să se asigure că vizitatorii nu vor rămâne doar o zi în Veneția.

„Adăugarea unui sistem de rezervări ne va da o imagine completă a sosirilor în avans şi ne va permite să ne organizăm în consecinţă”, a declarat Simone Venturini, un consilier local din Veneţia, responsabil cu gestionarea turismului, conform Bloomberg, citat de Agerpres.

Mai exact, autoritățile vor vea acces la datele din sistem și se vor putea folosi de acestea pentru a îmbunătăți infrastructura de transport și pentru a gestiona mai bine prezența poliției pe străzi. Cei care s-au gândit la această propunere asigură că taxele vor fi nominale și pot exista reduceri în extra-sezon.

„Poate părea paradoxal să vorbeşti despre reducerea turismului în aceşti ani dificili, însă Veneţia nu este Disneyland şi avem nevoie de unele limite cu privire la acces şi de o anumită contribuţie din partea turismului de tip hit-and-run (lovește şi fugi – n. r.)”, a spus Daniele Minotto, vicepreşedintele Asociaţiei Hotelierilor Veneţieni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...