Top 10 destinații și obiective turistice în Croația. Ce trebuie să vizitezi neapărat aici

Daria Petrescu 05.09.2020, 19:03
Top 10 destinații și obiective turistice în Croația. Ce trebuie să vizitezi neapărat aici

Croația este una dintre cele mai apreciate destinații turistice, preferate chiar și de români. Orășelele din Croația sunt cu adevărat spectaculoase, iar pentru a vă face o idee, vă prezentăm mai jos top 10 destinații și obiective turistice în Croația. Iată ce trebuie să vezi neapărat aici.

Topul destinațiilor turistice ale Croației: Dubrovnik

Dubrovnik a fost întemeiat în secolul al VII-lea, însă în secolul al XVII-lea a ars până la temelii. Se află în sudul țării și este înconjurat de trei insuliţe din arhipeleagul Elafiti. Acestea sunt Lopud, Lokrum și Koločep. După incendiu oraşul a fost din nou ridicat, iar arhitectura folosită a fost cea în stil baroc. Dubrovnik a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și pare a fi un imens muzeu.  Printre monumentele culturale se găsesc Palatul Rectorului, zidurile orașului, Lovrijenac, Columna lui Orlando, dar și altele.

Hvar

Hvar se află situate pe lângă Starigrad și Jelsa. Orașul Hvar are o bogată moștenire culturală și numeroase monumente. Acesta este motivul pentru care tinerii aleg acest oraș ca destinație de distracție. Cetatea Fortica, catedrala din Hvar, teatrul din Hvar, mănăstirea franciscană și mănăstirea benedictină, sunt cele mai importante destinații.

Opatija

Opatija se află în apropierea oraşului Rijeka, la doar o oră de mers cu maşina din faimoasele orașe istriene Pola, Rovinj și Porec. Este una dintre perlele Adriaticii. În oraș găsiți monumente culturale, promenade și parcuri. Opatija este una dintre cele mai luxoase destinaţii wellness din Croația.

Pola

Pola este cel mai mare oraş din Istria, al cărui teritoriu cuprinde Barban Liznjan şi Vodnjan. Arena aflată în Pola era locul principal de petrecere al vechilor romani. Acum, Arena din Pola găzduieşte numeroase concerte, festivaluri şi alte manifestaţii cultural-artistice.

Croația este una dintre cele mai apreciate destinații turistice
Croația este una dintre cele mai apreciate destinații turistice

Zagreb

Zagreb se află în centrul ţării. De aici,  în doar câteva ore să ajungeţi până în Slavonia, unde puteţi vizita Osijek şi Slavonski Brod. În Varazdinske, Tuheljske  şi staţiunea Sveti Martin găsiți centre Spa, unde vă puteți relaxa.  De asemenea, puteți merge până la Rijeka pentru a face o baie în Marea Adriatică.

Split

Oraşul Split este al doilea ca mărime din Croaţia. Se află la poalele dealului Marjan, în apropiere de Trogir şi Omis. În Split găsești Palatul lui Diocleţian, aflat sub protecţia Patrimoniului Mondial UNESCO, catedrala Sv. Dujmo, statuia lui Grgur Ninski, Templul lui Jupiter şi Prokurative.

Korcula

Korcula este cunoscută nu doar pentru că este locul în care s-a născut marele navigator veneţian, dar şi pentru vinurile sale premiate în lume. Dacă ajungeți aici, trebuie să mergeți în vizită în centrul său, care în curând urmează a fi inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Insula Mljet

Aceasta este situată în apropiere de Dubrovnik, Peljesac şi Korcula. Locurile cu nume ciudate de pe insulă, Okuklje, Prozura, Sobra, Rop sau Babina Kuca adăpostesc minunate păduri. Este unul dintre cele mai frumoase locuri în care trebuie să ajungeți.

Baska

Baska se află pe insula Krk. A devenit cunoscută datorită Bisericii Sv. Lucija din Jurandvor. Locul este deosebit pentru că aici a fost descoperită Bascanska Ploca (Placa din Baska). Este vorba despre cea mai veche scriere, care menționează cuvântul croat.

Zader

Zader află la doar câteva ore de mers cu mașina din Zagreb şi Rijeka.  Se află aproape de Split, cel mai aglomerat oraş din Dalmaţia.

Urmăriți Impact.ro și pe