Orașul care intră în lockdown din pricina cazurilor de Covid. „E o cursă contra cronometru cu acest virus”

Ioana Bucur 06.07.2022, 08:06
Orașul care intră în lockdown din pricina cazurilor de Covid. „E o cursă contra cronometru cu acest virus”

Politica zero toleranță față de coronavirus încă aplicată în unele zone ale lumii înseamnă măsuri drastice de protecție împotriva răspândirii virusului în rândul populației. Acesta este orașul care intră în lockdown din pricina unui număr surprinzător de mic de cazuri de Covid. De miercuri, milioane de oameni vor trebui să trăiască din nou cu restricții dure. Autoritățile au anunțat închiderea școlilor, restaurantelor, barurilor și lăcașurilor de cult.

Un nou lockdown într-un oraș cu milioane de locuitori

La mai bine de doi ani de la raportarea primul pacient infectat cu SARS-CoV-2 din lume, depistarea unor noi cazuri încă atrage impunerea unui set de restricții dure în unele țări. Printre puținele state care încă mai aplică o politică de zero toleranță față de virus este China.

Strategia „zero Covid” de combatere a răspândirii virusului înseamnă campanii uriașe de testare a populației, carantină obligatorie pentru cei depistați pozitiv la testarea PCR și lockdown. Statul chinez susține că aplicarea acestor măsuri reprezintă cel mai eficient mod de a proteja sistemul medical, dar și persoanele vârstnice, în rândul cărora procentul de vaccinare este relativ mic.

Aici, autoritățile au anunțat că, de miercuri, Xi’an este orașul care intră în lockdown din pricina cazurilor de Covid. Un centru istoric și turistic, Xi’an are în jur de 13 milioane de locuitori, iar sâmbăta trecută a raportat 18 cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Orașul care intră în lockdown din pricina cazurilor de Covid. „E o cursă contra cronometru cu acest virus”

„Suntem angajaţi într-o cursă contra cronometru cu acest virus”

Marți, în fața reprezentanților presei, un oficial municipal cu rang înalt, Zhang Xuedong, a anunțat aplicarea unor „măsuri de control” timp de șapte zile, menite să ajute la reducerea „fluxului de persoane” și la oprirea creșterii numărului de infectări.

„Suntem angajaţi într-o cursă contra cronometru cu acest virus” şi trebuie „să evităm o propagare şi o creştere bruscă a numărului de cazuri”, a subliniat oficialul chinez.

Astfel, de miercuri, de la ora locală 00:00, în orașul Xi’an se vor închide barurile, cafenelele cu acces la internet, băile publice, cluburile de noapte, cluburile de karaoke. Nici restaurantele nu vor mai putea servi clienți în locație, fiind permise doar livrările la domiciliu. Şcolile primare şi grădiniţele îşi vor închide şi ele porţile, precum şi lăcaşurile de cult.

„Gata, o luăm de la capăt”, a reacţionat marţi un internaut chinez pe reţeaua de socializare Weibo după anunţarea noilor măsuri.

Nu este prima oară când locuitorii orașului trec printr-un lockdown. Aceeași măsură a fost aplicată și între decembrie 2021 până în ianuarie 2022, tot ca urmare a depistării unor cazuri de infectare Covid-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...