Orașele din România care dispar în 80 de ani. Sunt obiective importante pentru țara noastră

Ana Anitoiu 28.11.2022, 08:35
Orașele din România care dispar în 80 de ani. Sunt obiective importante pentru țara noastră

Unele dintre orașele din România ar putea dispărea în următorii 80 de ani. Localitățile sunt obiective turistice importante pentru țara noastră. Alte locuri din Europa sunt în același pericol, din aceeași cauză ce a fost explicată de specialiști.

Ce orașe din România dispar în 80 de ani

Organizația nonprofit Climate Central a făcut predicții referitoare la efectele dezastruoase pe care le-ar putea avea schimbările climatice în România și în alte țări din Europa. În țara noastră, multe localități cu ieșire la Marea Neagră riscă să dispară. Printre acestea se numără Mamaia, Vadu și Sulina.

De asemenea, conform acelorași previziuni, o mare parte din Londra și Cambridgeshire ar putea ajunge sub ape până în anul 2100. Totodată, Germania, Belgia și nordul Franței vor dispărea complet în acest fel până la finalul acestui secol.

În Olanda, printre comunitățile care alcătuiesc jumătatea din țară care va fi înghițită de ape se numără Amsterdam, Haga, Rotterdam și Groningen.

Orasele din Romania care dispar in 80 de ani. Sunt obiective importante pentru tara noastra
Harta Europei

Condiția pentru ca orașele să nu dispară

Conform unui avertisment al specialiștilor citat de Climate Central, condiția pentru ca orașele să nu dispară este ca omenirea să limiteze creșterea temperaturilor globale, astfel încât acestea să nu ajungă la 3 grade Celsius.

Totuși, specialiștii au explicat că până și o creștere de 1,5 grade Celsius ar înghiți unele zone ale Europei, cum ar fi părțile centrale ale Londrei.

275 de milioane de oameni, în pericol

Potrivit organizației Climate Central, 275 de milioane de oameni trăiesc în zone care vor dispărea sub ape până în anul 2100, adică în aproximativ 80 de ani, pentru că încălzirea globală provoacă o creștere a nivelului mării.

Folosirea mijloacelor de transport mai sustenabile, cum ar fi trenurile, precum și adoptarea unei diete vegane se numără printre modalitățile discutate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ce contribuie la încălzirea globală, ducând la inundațiile și incendiile de vegetație ce au fost tot mai frecvente în Europa în ultima perioadă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...