Orașe pe care să le vizitezi toamna. Sunt destinații spectaculoase pentru un city break

Cazacu Alexandru 08.09.2022, 10:58
Orașe pe care să le vizitezi toamna. Sunt destinații spectaculoase pentru un city break

Sezonul estival a trecut, dar asta nu înseamnă cu nu mai putem merge în vacanțe. Toamna a sosit, zilele încep să fie din ce în ce mai scurte și nu mai este mult până când frunzele copacilor se vor așterne ca un covor pe pământ. Cu toate acestea, în toată Europa poți face mult mai multe lucruri decât să strângi frunzele căzute. Așadar, noi ți-am pregătit o listă cu orașe pe care să le vizitezi toamna.

Orașe pe care să le vizitezi toamna. Trebuie să vizitezi aceste locuri

Toamna poate fi sezonul perfect pentru a vizita unele orașe din Europa. Turiștii sunt din ce în ce mai puțini, copiii încep început școlile, însă vremea încă este potrivită pentru o vacanță scurtă. Atracțiile turistice și orașele vor fi mai liniștite, iar plajele pustii, așa că ai destule motive pentru a experimenta culorile, gastronomia, festivalurile și tradițiile toamnei în Europa.

În Europa, sezonul de toamnă este pur și simplu uimitor. Orașele au culori vibrante, iar ceața dimineții învăluie peisajul și arhitectura, făcând fiecare vedere demnă de pus în ramă. În acest context, noi îți vom prezenta o serie de orașe pe care să le vizitezi toamna. Cu siguranță, nu vei fi dezamăgit după o vacanță în aceste locuri.

Amsterdam

Toamna este incredibil de frumoasă în Amsterdam. Frunzele cad pe canalele mărginite de copaci, iar lumânările sunt aprinse la ferestrele caselor încă de la mijlocul după-amiezii. În luna octombrie, te poți bucura de muzică electro, house și techno la Amsterdam Dance Event.

În schimb, în noiembrie are loc Museumnacht (noaptea muzeelor), când 55 dintre cele mai importante muzee din Amsterdam vor fi deschise și după program. Dacă ajungeți aici, nu ezitați să admirați plantele tropicale din serele Grădinii Botanice din oraș.

Orașe pe care să le vizitezi toamna – Florența

Florența este unul dintre cele mai încântătoare și captivante orașe din lume. Acesta este locul perfect pentru a te delecta cu artă și preparate gastronomice extraordinare. În plus, orașul italian este relativ liniștit toamna.

De ce spunem „relativ”? Ei bine, Florența este vizitată de turiști pe tot parcursul anului, însă toamna sunt mai puțini decât primăvara și vara. Plin de artă și arhitectură remarcabilă, orașul are foarte multe străzi înguste de explorat, mărginite de clădiri elegante și istorice, biserici medievale și muzee de artă de talie mondială.

Pe lângă culorile minunate ale copacilor, străzile orașului și reflecțiile strălucitoare din râul Arno, toamna este și sezonul vinurilor. Așa că, dacă te afli în zonă poți degusta diferite sortimente de vin la o podgorie locală.

Praga

Praga este cu adevărat spectaculoasă în luna octombrie. Arhitectura superbă a orașului strălucește în lumina blândă a toamnei, iar cafenelele pline de farmec servesc ciocolată caldă cu produse de patiserie locale.

În plus, străzile orașului vor fi mai liniștite și veți prinde și sezonul festivalurilor din octombrie. Având atât de multe de oferit, nu puteam să nu introducem și Praga pe lista cu orașe pe care să le vizitezi toamna.

Sevilla – Spania

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Sevilla va fi mai liniștită și mai răcoroasă decât în lunile aglomerate și fierbinți de vară. Cu toate acestea, orașul este destul de animat și toamna, oferind o atmosferă plăcută. Arhitectura sa veche maură și piețele ascunse sunt perfecte pentru a petrece o după-amiază incredibilă.

Orașe pe care să le vizitezi toamna
Orașe pe care să le vizitezi toamna – Sevilla (Spania)

Orașe pe care să le vizitezi toamna – Stockholm

Toamna, zilele lungi de vară  încep să se micșoreze până vor ajunge în punctul cel mai scăzut (doar șase ore de lumină în timpul iernii). Astfel este perfect logic ca barurile și cafenelele din Stockholm. Pe măsură ce ziua se transformă în noapte, mergeți încet spre Södermalm, unde puteți găsi băuturi, care vă vor întâmpină cu căldură și cu lumina difuză a lumânărilor.

Munchen

Nicio listă cu orașe de vizitat toamna nu este completă fără Munchen. Capitala Bavariei și un oraș german prin excelență, Munchen este o destinație de vacanță fantastică pe tot parcursul anului, fiind renumit pentru clădirile sale istorice, glockenspiel și, bineînțeles, Oktoberfest.

Oktoberfest, celebrul festival de bere, are loc în mod normal în ultima săptămână a lunii septembrie și în prima săptămână din octombrie. În perioada festivalului, Munchen devine unul dintre cele mai bune locuri de petrecere din Europa.

Orașe pe care să le vizitezi toamna
Orașe pe care să le vizitezi toamna – Munchen

Lugano – Elveția

Lugano este uluitor în orice anotimp, dar în timpul toamnei, razele blânde ale soarelui luminează aleile și piețele acestui oraș minunat. Totodată,  vremea este perfectă pentru a mânca în aer liber. La începutul lunii octombrie, timp de trei zile, localnicii iau cele mai bune ingrediente locale și de sezon (varză roșie, castane, dovlecei, trufe și mere) și prepară specialități din Ticino.

Așadar, dacă te afli în Lugano toamna, nu ezita să servești, alături de un pahar cu vin, preparate specifice precum fasole și mortadela, risotto, minestrone, gnocchi și multe altele. Toate acestea le puteți găsi la Festa d’Autunno, un festival anual de toamnă din Lugano.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...