Cele mai frumoase orașe din Europa – top 10 de neratat

Ioana Bucur 14.08.2022, 18:31
Cele mai frumoase orașe din Europa – top 10 de neratat

Paris, Roma, Barcelona – sunt doar câteva dintre destinațiile de vacanță la care visează orice turist, însă nu sunt singurele locuri ce merită vizitate. CNN a realizat top 10 cele mai frumoase orașe din Europa. Locuri spectaculoase în care merită să ajungi măcar o dată în viață. Micile localități, mai puțin cunoscute, îi vor fascina pe vizitatori.

Top 10 cele mai frumoase orașe din Europa

Știm cu toții, din experiențe personale sau măcar din imagini văzute online, la TV sau în reviste, cât de frumoase sunt marile orașe ale continentului, însă există localități, mult mai mici și mai puțin cunoscute, ce îi fascinează pe toți cei care ajung să le viziteze.

CNN a realizat o listă, un top 10 cele mai frumoase orașe din Europa:

10. Giethoorn, Olanda

Este cunoscut ca Veneția Olandei, dar fără aglomerația constantă. Ca și în Veneția, viața se învârte în jurul apei, aici. Nu există mașini în centru, așa că singura modalitate de a vă deplasa este pe jos sau pe apă.

9. Guimarães, Portugalia

Guimarães este esențial în istoria Portugaliei – a fost prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar centrul său medieval rămâne în mare parte intact, plin de mănăstiri, palate vechi grandioase și un castel care stă să se prăbușească.

8. Roscoff, Franța

Orașele port nu sunt cele mai frumoase sau cele mai curate. Nu este cazul cochetului Roscoff, din regiunea Bretaniei din Franța. Localitatea s-a dezvoltat datorită comerțului maritim, inclusiv exportând celebra sa ceapă roz în Marea Britanie.

7. Anghiari, Italia

Construit pe un deal în apropiere de granița dintre Toscana și Umbria, Anghiari este un oraș spectaculos. Este un labirint pietonal de alei și străzi înconjurat de ziduri medievale.

6. Nafplio, Grecia

Nafplio a fost prima capitală a Greciei moderne. Pasionații de istorie pot vizita muzeul arheologic ce conține obiecte care datează din epoca micenică.

Cele mai frumoase orașe din Europa - top 10 de neratat

5. Mostar, Bosnia și Herțegovina

Stari Most din Mostar, sau „Podul Vechi”, construit de otomani în secolul al XVI-lea, a fost mult timp considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură islamică balcanică.

Arcuindu-se peste râul Neretva, este una dintre cele mai faimoase obiective turistice din Balcani.

Podul a fost distrus în noiembrie 1993 de forțele croate în timpul războaielor balcanice. Reconstrucția a fost finalizată în 2004.

4. Mazara del Vallo, Sicilia

Construit de fenicieni în urmă cu aproape 3.000 de ani, în orașul sicilian au trecut o multitudine de culturi. Aici locuiește o comunitate numeroasă din Tunisia.

Atracția sa principală este Satiro Danzante, sau satirul dansator – o statuie antică de bronz scoasă din mare în 1998.

3. Clovelly, Marea Britanie

Măgarii erau singura modalitate de a urca și de a coborî pe străzile abrupte din Clovelly, un superb sat de pescari din Devon, sud-vestul Angliei.

Nici în prezent, mașinile nu pot intra în oraș. Mărfurile sunt transportate cu sănii trase de oameni.

2. Dinkelsbühl, Germania

Cu un centru istoric cochet, case cu cherestea și turnuri robuste – Dinkelsbühl are totul. Este inclus în „Drumul Romantic” al Germaniei – un traseu cunoscut pentru orașele sale spectaculoase.

1. Korčula, Croația

Localnicii spun că aici s-a născut Marco Polo; Venețienii contestă asta. Oricum ar fi, este un oraș cu adevărat spectaculos, cu străzi albe strălucitoare și clădiri cioplite din piatră locală, apă aproape de jur împrejur și clădiri frumoase lăsate în urmă de venețieni, care au domnit aici timp de secole.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...