Ora la care trebuie să adormi ca să te trezești odihnit a doua zi. Sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea

Ana Anitoiu 19.10.2022, 07:53
Ora la care trebuie să adormi ca să te trezești odihnit a doua zi. Sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea

Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit care este ora la care ar trebui să adoarmă cei care vor să se trezească odihniți a doua zi. Medicul a explicat și care sunt activitățile recomandate înainte de culcare, astfel încât somnul să fie unul de calitate.

Ora la care ar trebui să meargă la culcare cei care vor să se trezească odihniți

Conform medicului neurochirurg Vlad Ciurea, ora la care ar trebui să meargă la culcare persoanele care vor să se trezească odihnite nu este deloc una târzie. De fapt, puțini oameni se gândesc să meargă la culcare atât de devreme.

„Toți am văzut cum e la țară. Oamenii se culcă odată cu găinile și se scoală cu cântatul cocoșilor. De unde asta? Din moși-strămoși este așa. Eu fac tot posibilul ca, la 9 jumătate să sting toate luminile, să citesc, să nu mai răspund la telefon și să nu mă mai uit la televizor.

Mă scol la 5 și jumătate”, a spus medicul Vlad Ciurea, subliniind că 21:30 ar trebui să fie ora maximă pentru culcare.

Ora la care trebuie sa adormi ca sa te trezesti odihnit a doua zi
Neurochirurgul Vlad Ciurea a spus la ce ora trebuie sa mearga la culcare cei care vor sa se trezeasca odihniti. Foto: unsplash.com

Activitățile recomandate de neurochirurg înainte de culcare

Neurochirurgul a explicat că s-a dovedit că cel mai bun somn pentru organism este între orele 22 și 24. Potrivit medicului, somnul are cinci cicluri, iar cel mai odihnitor dintre acestea este chiar în prima parte a lui.

Medicul a spus și care sunt activitățile pe care le recomandă înainte de culcare. Neurochirurgul a explicat că cei care vor să se trezească odihniți a doua zi dimineața trebuie ca înainte de a adormi să stea liniștiți și să își repete în minte ce au făcut în timpul zilei și ce vor face mâine.

„Dacă-i pui creierului una-două idei să le rezolve, până a doua zi dimineață sunt rezolvate. De ce? Nu pot să explic”, spunea Vlad Ciurea, la TrinitasTv.

Aceste activități recomandate înainte de culcare, pentru un somn odihnitor, sunt completate de stingerea luminilor și citit, nicidecum de folosirea telefonului mobil sau a televizorului, după cum a menționat anterior medicul neurochirurg.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...