Olt: Camion cu zeci de stupi de albine, lovit de un tren de călători. Sute de mii de insecte, pierdute

Alexandrina Toader 22.05.2021, 10:25

Misiune dificilă pentru pompierii din județul Olt. Aceștia au fost nevoiți să lupte cu un roi de albine, după ce insectele au evadat dintr-o mașină-stupină, lovită de tren.

Camion cu zeci de stupi de albine, lovit de un tren de călători

Totul a avut loc în această dimineață în județul Olt. Pompierii Detașamentului Slatina au fost solicitați să intervină la un accident feroviar, la trecerea peste nivel cu calea ferată din localitatea olteană Enoșești. Un tren regio, în care se aflau doi călători, a lovit o mașină-stupină, în care era doar șoferul, în timp ce acesta a încercat să traverseze calea ferată.

În urma evenimentului, nu au fost victime, șoferul stupinei, un bărbat de 52 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu prezenta urme de traumă și a refuzat examinarea și transportul la spital. Misiunea pompierilor s-a complicat, însă, atunci când au realizat că autoturismul transporta mai mulți stupi. Insectele erau închise, dar în urma impactului multe au evadat din mașină. Mai mult, pompierii au fost nevoiți să taie stupina ca să elibereze calea ferată, iar atunci multe dintre albine au ieșit.

Camion cu zeci de stupi de albine, lovit de un tren de călători
Camion cu zeci de stupi de albine, lovit de un tren de călători

Sute de mii de insecte, pierdute

Pompierii au folosit apă când au lucrat lângă stupină, dar din cauza incidentului, albinele au devenit extrem de agitate și mulți dintre lucrătorii ISU Olt s-au ales cu înțepături. Pompierii estimează că au scăpat din stupină câteva sute de mii de insecte.

Pompierii au intervenit cu o autospecială pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială pentru primă intervenție.

„Pentru îndepărtarea stupinei de pe calea ferată, pompierii au acționat cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare și au îndepărtat cei peste 70 de stupi de albine. În sprijinul pompierilor militari a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Piatra-Olt, cu un buldoexcavator”, a precizat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Circulația feroviară și rutieră a fost reluată după aproximativ patru ore de producerea accidentului.

Urmăriți Impact.ro și pe