Olivia Steer a fost amendată cu mii de lei pentru declaraţiile făcute în mediul online. Cu ce a comparat vaccinarea

Andra Daoud 02.02.2022, 18:42

Olivia Steer a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile controversate pe care le-a făcut despre vaccin. Soția lui Andi Moisescu va trebui să scoată din buzunar 5.000 de lei, după ce autoritățile s-au sesizat cu privire la un mesaj pe care l-a publiat vedeta pe contul ei de socializare. Cu ce a comparat vaccinarea și de ce au sancționat-o cei de la CNCD.

Olivia Steer a fost amendată cu 5.000 de lei

Olivia Steer este una dintre cele mai cunoscut antivacciniste de la noi din țară. Soția lui Andi Moisescu și-a exprimat de nenumărate ori opinia cu privire la vaccinuri în general. În urmă cu câțiva ani, a avut chiar o confruntare cu unul dintre cei mai cunoscuți medici pediatri din România, Mihai Craiu, în platoul unei emisiuni de televiziune. Subiectul a fost vaccinarea în copilărie, iar dialogul celor doi a făcut înconjurul internetului atunci.

După începutul campaniei de vaccinare anti-Covid, Olivia Steer a fost la fel de vehementă și cu privire la acest tip de vaccin. Recent, fosta prezentatoare de televiziune a postat pe o rețea socială un mesaj care i-a adus o amendă de 5.000 de lei din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Olivia Steer a publicat un mesaj în care făcea o paralelă între comorbiditățile bolnavilor de Covid și evreii gazați în timpul Holocaustului. Mai precis, mesajul care i-a făcut să se sesizeze pe cei de la CNCD și să o sancționeze a fost următorul: „Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”

CNCD a motivat, prin intermediul unui comunicat, că:

Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer) reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”.

Olivia Steer a fost amendată cu mii de lei pentru declaraţiile făcute în mediul online. Cu ce a comparat vaccinarea
Olivia Steer a publicat un mesaj care i-a adus o amendă de 5.000 de lei

Vedeta a fost acuzată de antisemitism

Înainte ca CNCD să se sesizeze, postarea Oliviei Steer a provocat numeroase controverse în mediul online. Fosta prezentatoare a fost acuzată de antisemitism de către Institutul Elis Wiesel. Nu este singura persoană publică sancționată recent de CNCD. Și fostul reședinte, Traian Băsescu, a primit tot o amendă de 5.000 de lei, tot din cauza unui mesaj publicat pe Facebook.

Reprezentanții CNCD l-au sancționat pe fostul șef al statului pentru o serie de afirmații care par să pună infracționalitatea pe seama apartenenței etnice.

Clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile. (…) În acest timp, poliţia şi jandarmeria nu acţionează pentru că pur şi simplu nu au informaţii”, a fost o parte din mesajul care i-a adus amenda lui Traian Băsescu.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Recomandări