Oferta inedită pentru a încuraja vaccinarea în SUA. O firmă oferă carne gratis timp de un an

Iancu Andreea, Mihai Ianoși 25.06.2021, 19:19
Oferta inedită pentru a încuraja vaccinarea în SUA. O firmă oferă carne gratis timp de un an

Statele lumii par să se ia la întrecere, în încercarea de a-și convinge cetățenii să se vaccineze. În timp ce la noi bucureștenii au fost momiți cu mici și premii în bani, o firmă din SUA oferă carne gratis timp de un an pentru a încuraja vaccinarea. Vestea, care urmează să îi bucure pe mai mulți americani, vine din partea unuia dintre cei mai importanți procesatori de carne din Statele Unite. Compania a anunțat deja cum va selecta beneficiarii pentru

O firmă oferă carne gratis pentru a încuraja vaccinarea în SUA

Divizia din SUA a grupului brazilian JBS S.A., cel mai mare furnizor mondial de carne a anunțat că va veni în sprijinul autorităților prin stimularea campaniei de vaccinare din Statele Unite. Firma a anunțat că oferă carne gratis pentru a încuraja vaccinarea în SUA, beneficiarii urmând să se bucure gratuit de carne de vită, porc și pui pe parcursul a 12 luni. Decizia vine în contextul în care, în urmă cu un an de zile, procesatorul de carne împreună cu producătorul american de carne de pui, Pilgrim’s Pride, au fost aspru criticate pentru că angajații abatoarelor lor s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Scandalul a dus la suspendarea activității companiei, care s-a străduit să împiedice răspândirea virusului, însă a ajuns în situația de a se confrunta cu probleme privind aprovizionarea cu carne, deciziile de suspendare ducând și la creșterea prețurilor. După depășirea crizei, cele două companii au reușit să revină și să îi susțină pe cei 66.000 de angajați la locul de muncă. În plus, 70% dintre aceștia sunt deja vaccinați și speră să dea un exemplu și pentru comunitate. Acțiunea companiei, de a oferi gratis carne pentru 50 de familii din SUA, care ar urma să se vaccineze împotriva Covid-19 în clinicile sponsorizate de firma procesatoare de carne, își dorește să susțină campania de vaccinare.

Am făcut progrese importante și ratele noastre de vaccinare sunt mult superioare celor din comunitățile pe care le considerăm ca fiind propriile noastre case, a spus directorul general de la JBS USA, Andre Nogueira.

O firmă a anunțat că oferă carne gratis pentru a încurajarea vaccinarea în SUA
Românii s-au înghesuit pentru o porție de mici, după vaccinare

Și România a apelat la astfel de stimulente pentru vaccinare

Cele mai recente soluții la care au apelat statele lumii sunt loteriile pentru vaccinare, în cadrul cărora cetățenii care se vaccinează beneficiază de o tombolă specială, cu premii în bani. Măsura se regăsește și pe lista românilor, care au organizat tombole cu premii în mai multe zone ale țării. Inclusiv Loteria Română a dezvoltat o campanie, care a debutat pe 14 iunie și urmează să se încheie pe 27 iunie, prin care pune la bătaie premii atractive. Marea extragere, de pe 4 iulie, va dezvălui câștigătorul celor cinci premii în valoare de 10.000 de lei și a unui premiu în valoare de 50.000 de lei, dacă face dovada vaccinării.

Totodată, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a demarat o acțiune prin care oferă o porție de mici pentru cetățenii care se vaccinează la centrul deschis în Piața Obor.

Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei doi viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, care este probabil „cea mai vizitată” de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor „mici de la Obor” vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o portie gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare, a afirmat Radu Mihaiu pe Facebook.