Ochelarii pentru condus noaptea. Minunea care le face viața ușoară șoferilor

Iancu Andreea, Ana Ionescu 18.11.2021, 13:02
Ochelarii pentru condus noaptea. Minunea care le face viața ușoară șoferilor

Dacă ești conducător auto cu siguranță te-ai lovit de problema drumurilor din perioada nopții, când lumina devine o problemă. Totuși, există o soluție pentru condus noaptea, iar ochelarii destinați special acestei activități pot reprezenta o variantă simplă dar extrem de eficientă atunci când ai probleme în trafic. Iată ce trebuie să știi despre ochelarii pentru condus și cum știi să îi alegi pe cei potriviți.

Ce beneficii au ochelarii pentru condus și cum funcționează

Condusul pe timpul nopții precum și pe ceață poate fi extrem de obositor și deranjant, motiv pentru care este indicat să apelăm la o soluție tehnică simplă dar eficientă. Ochelarii pentru condus sunt extrem de folositori și te pot scăpa de multe probleme. Aceștia nu au dioptrii și au lentile de culoare galbenă. Totodată, o variantă care dispune de un strat protector antireflex va îndepărta luminile de pe străzi și farurile mașinilor.

Ochelarii pentru condus sunt asemănători celor pentru sportivii la tir. Aceștia au calitatea, prin culoarea galbenă a lentilelor, de a mări contrastul obiectelor atunci când este, de exemplu, înnorat. Ochelarii aceștia nu sunt la fel de eficienți noaptea, ci mai degrabă condusului de peste zi. Așadar, ai nevoie de o altă pereche. O pereche bună de ochelari pentru condus noaptea te va ajuta să reduci stresul pentru ochi și senzațiile asociate oboselii.

Cum alegi ochelarii pentru condus noaptea
Ochelarii pentru condus, o soluție utilă pentru șoferi

Cum alegi perechea potrivită de ochelari pentru condus

Atunci când ai nevoie de o pereche de ochelari pentru condus noaptea și pe timp de ceață trebuie să știi că există multe tipuri de ochelari. Aceștia pot avea rame sau nu, ori se pot atașa direct la ochelarii de vedere. Lentilele celor din urmă se pot atașa, cu ajutorul unul magnet, ori printr-o ușoară presiune. Cu toate acestea, este important să te orientezi către o pereche de calitate, pe care să o probezi înainte astfel încât să fie confortabili.

Mărimile sunt cuprinse între 120 mm și 150 mm, așa că trebuie să îi probezi. Pe de altă parte, lentilele sunt la fel de importante. Acestea trebuie să fie polarizate pentru a reduce din reflexiile provenite de la farurile mașinilor din jur. De asemenea, lentilele fabricate din policarbonat sunt foarte rezistente și sunt ideale pentru cei cu un stil de viață activ. O pereche de ochelari de condus puțin mai costisitori ar putea avea calități în plus, fiind mai rezistenți la zgârieturi. Totodată, tocul de protecție este și el important pentru a proteja ochelarii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...