Cum să nu ți se aburească ochelarii atunci când porți mască. Trucul extrem de simplu

Iancu Andreea 10.07.2020, 17:22
Cum să nu ți se aburească ochelarii atunci când porți mască. Trucul extrem de simplu

Ochelarii aburiți sunt o bătaie de cap mai ales în perioada iernii, la trecerea de la exterior la interior. Cu toate acestea, purtarea măștii în contextul pandemiei de coronavirus readuce în actualitate această problemă pentru purtătorii de ochelari de vedere. Există însă un truc prin care poți evita aburirea ochelarilor când porți mască.

De ce se aburesc ochelarii când porți mască?

Aerul cald ce ajunge să atingă o suprafață rece produce un fenomen numit condensare. Astfel, acest proces are loc în mod normal atunci când o persoană iese dintr-o clădire încălzită la răcoare afară. Totuși, efectul este accentuat de purtarea măștii. În acest caz aerul cald iese prin partea superioară a măștii și duce la aburirea ochelarilor.

Cum poți combate acest efect deranjant? Simplu, potrivit lui Jeremy Hoard, cercetător și cofondator al campaniei Masks4All. Acesta a dezvăluit un truc simplu prin care poate fi prevenită aburirea ochelarilor.

Poți scăpa de aburirea ochelarilor în timpul purtării măștii
Poți scăpa de aburirea ochelarilor în timpul purtării măștii

Trucul prin care scapi de ochelarii aburiți

Se pare că procesul sâcâitor de aburire a ochelarilor poate fi combătut cu ajutorul a două ingrediente banale, prezente în orice cămin. Astfel, asigură-te că ai la îndemână apă și săpun și urmează pașii.

Howard îndeamnă persoanele care utilizează ochelari în timpul purtării măștii să scufunde ochelarii în apă cu puțin săpun. Ulterior acestei manevre, scoate-i și lasă-i să se usuce de la sine. Astfel, vei crea un strat protector împotriva aburirii pe lentile.

De asemenea, specialistul oferă și o variantă mai simplă. Trucul pentru a împiedica aburirea este să reglezi locul în care porți ochelarii pe nas.

O altă variantă e să te joci puțin cu locul în care stau ochelarii pe nas – îi poți purta mai sus sau mai jos pe nas. Dacă folosești o mască ce se poate ajusta pe nas, poți să o mulezi să stea mai strâns pe nas, așa că iese mai puțin aer pe deasupra.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...