Înainte de sărbătorile pascale, orice gospodină se ocupă de curățenia din casă. Există, totuși, un obiect pe care nu trebuie să-l speli niciodată. Deși ai tendința de a lustrui totul ca la carte, acesta nu se curăță, deoarece s-ar putea defecta. Mai mult, s-ar putea să te confrunți și cu vătămări corporale, așa că încearcă să-l ocolești atunci când faci curățenie. Iată despre ce obiect este vorba!
Cele mai multe gospodine obișnuiesc să-și spele electrocasnicele crezând că așa le va prelungi viața, însă specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest procedeu.
Conform acestora, cei care nu sunt atenți la curățarea aparatelor electronice de uz casnic s-ar putea răni sau ar putea constata că echipamentele lor s-au stricat.
Cu toate că multe dintre aparate, fie că vorbim de cele din bucătărie sau de cele din baie, au caracteristici de siguranță care previn pe cât posibil electrocutarea, o metodă incorectă de curățare a acestora poate face mai mult rău decât bine.
Experții spun că aparatele electrocasnice precum mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe sau frigiderul nu ar trebui să fie spălate sau reparate când sunt încă în priză. De asemenea, este important să nu uiți că prizele nu ar trebui supraîncărcate, fiindcă sunt șanse mari ca siguranțele să se ardă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Aparatele mici au circuite și fire care sunt apropiate unele de altele, iar curățarea lor poate duce la scurtcircuite. Cea mai bună măsură preventivă este să le oprești și să le scoți din priză înainte de a le curăța.
Firele aparatelor electronice au tendința de a acumula praf și murdărie în timp, în special cele folosite în bucătărie. Poți curăța cablul electric cu o cârpă umedă, dar asigură-te că nu este conectat la priză. Nu folosi substanțe chimice dure care pot coroda sau roade izolația firului. În cazul în care observi un fir sfărâmat sau expus, nu mai folosiți aparatul. Repară-l înainte de a-l folosi sau înlocuiește-l cu totul.
Dacă te gândești să speli blenderul cu apă și săpun, mai gândește-te o dată. S-ar putea să uzi unele părți electronice sensibile, ceea ce ar putea duce la deteriorarea aparatului. Citește manualul produsului pentru a afla ce părți ale aparatului pot fi spălate și ce zone trebuie curățate în mod special.
Anumite aparate electrocasnice, cum ar fi frigiderele sau cuptoarele cu microunde, au guri de aerisire care sunt concepute pentru a sufla aerul cald în afara motorului și a preveni supraîncălzirea acestuia.
În timp, gura de aerisire poate aduna praf și resturi, care pot bloca orificiile și pot crește șansele ca motorul aparatului să se supraîncălzească. Curăță orificiile de aerisire cu o cârpă umedă.