Ce înseamnă de fapt aceste cifre de pe ambalajul produsului. Puțini le-au ghicit semnificația

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 12.02.2021, 10:44
Ce înseamnă de fapt aceste cifre de pe ambalajul produsului. Puțini le-au ghicit semnificația

Ce înseamnă de fapt aceste cifre de pe ambalajul produsului. Puțini le-au ghicit semnificația. Ce indică cifrele care însoțesc codul de bare de pe produse, citește în articolul de mai jos.

Mulți s-au întrebat ce semnificație au. Acum s-a aflat de ce codurile de bare sunt însoțite și de cifre

S-a aflat ce înseamnă de fapt aceste cifre de pe ambalajul produsului. Puțini le-au ghicit semnificația. Cifrele aferente codului de bare, aparent fără rost,  spune multe, de fapt.

Nu sunt pe etichetă întâmplător. În cazul în care scanerul nu funcţionează în cazul unui produs pe care doreşti să-l cumperi, te poate salva înşiruirea de cifre care însoţeşte codul de bare.

Detalii despre fiecare produs sunt oferite de cifrele care însoțesc codul de bare

Astfel, tastând fiecare cifră în parte a cifrelor ce însoțesc codul de bare, casierul poate finaliza tranzacţia, iar tu vei putea plăti beneficiind de produsul respectiv. În spatele acestor cifre aparant banale, există un sistem foarte specific.

Codul de bare UPC, folosit iniţial în SUA şi Canada, este o variantă a codului EAN, utilizat în restul lumii. În prezent, cele mai multe magazine din întreaga lume acceptă codurile de bare în ambele feluri.

Fiecare produs are un cod unic de identificare

Astfel, fiecare produs primeşte un număr unic de identificare, număr ce este tipărit apoi sub forma unui cod, ce poate fi citit de către un dispozitiv electronic numit scanner.

Tipărirea se face cu o imprimantă care este conectată la baza de date în care se află produsele. Înşiruirea de cifre ar putea să fie tipărită fără codul de bare, dar există riscul să se creeze confuzie, mai exact dispozitivul să confunde cifra 3 cu cifra 8, spre exemplu. Confuzia ar genera o încurătură mare la casa de marcat sau, mai rău, în depozite. Codurile de bare evitată astfel de probleme.

Ce indică ciferele ce însoțesc codul de bare

Codul de bare numit UPC-A este compus di 12 cifre. Potrivit geekycamel.com, prima cifră indică din ce categorie face parte un produs; numărul 3, de exemplu, denotă un articol legat de sănătate, în timp ce 2 este folosit pentru unele produse ce necesită cântărire, cum ar fi carnea de exemplu.

Următoarele cinci cifre de lângă codul de bare indică date despre ce companie a fabricat produsul respectiv. De regulă, între numărul respectiv şi următorul fragment din cinci cifre care corespunde produsului există un spațiu.

Urmăriți Impact.ro și pe