Obiectul din camera de hotel pe care să nu-l folosești niciodată. Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Stan Filon 28.06.2023, 14:57
Obiectul din camera de hotel pe care să nu-l folosești niciodată. Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Acesta este obiectul din camera de hotel pe care nu ar trebui să îl folosești niciodată! Au fost făcute studii, care au arătat clar că acest obiect este o adevărată bombă plină cu bacterii, iar cei care îl folosesc se pot trezi cu probleme de sănătate.

Obiectul din camera de hotel pe care să nu-l folosești niciodată

Așadar vara a venit, iar muli români se pregătesc să plece în concediu. Cei mai mulți turiști se cazează la hoteluri. Unele mai ieftine, altele mai scumpe, însă cu toții trebuie să fie foarte atenți și, dacă pot, să nu folosească acest obiect care se regăsește acum în toate hotelurile.

Vorbim despre banalul uscător de păr cu care cele mai multe camere de hotel sunt dotate. Chiar dacă pare inofensiv, ei bine, acesta nu este deloc așa și mulți turiști care îl folosesc se pot trezi cu probleme de sănătate, precum este alopecia, adică pierderea părului.

Obiectul din camera de hotel pe care sa nu-l folosesti niciodata
Obiectul din camera de hotel pe care sa nu-l folosesti niciodata

Studiu făcut în camerele de hotel

Dar de ce spunem asta? Ei bine, Chuck Gerba, microbiolog, a făcut un experiment inedit. Mai exact, cercetătorul a luat la rând nouă hoteluri bine cotate, cu tariful de cazare între 70 de euro și 310 euro pe noapte și a analizat uscătoarele de păr cu care erau dotate camerele.

Rezultatul l-a șocat chiar și el și este un adevărat semnal de alarmă! Cercetătorul a constatat că uscătoarele de păr sunt pline de germeni și de microbi, deoarece personalul care face curățenie se concentrează pe baie, toaletă și mai puțin pe uscătorul de păr sau întrerupătoare.

Alte obiecte pline de germeni din camerele de hotel

Pe lângă urcătorul de păr, mai sunt câteva obiecte murdare în camera de hotel. Paharele! ABC News a investigat 15 hoteluri din America și a descoperit că paharele nu erau curățate cum trebuie, iar telecomenzile de la televizor și aer condiționat erau și ele pline de bacterii, deoarece oamenii de serviciu rareori curăţă aceste obiecte, iar de dezinfectat nici nu se pune problema.

O altă problemă descoperită de data aceasta de jurnaliștii de la CNN o reprezintă cuvertura cu care este acoperit patul. Aceștia au descoperit că cuverturile sunt schimbate și, implicit spălate, doar de câteva ori pe an! Astfel, acestea sunt pline de germeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...