Obiective turistice în Argeș – 10 minuni dintr-un județ plin de atracții

Daria Petrescu 16.10.2020, 14:01
Obiective turistice în Argeș – 10 minuni dintr-un județ plin de atracții

Județul Argeș face parte din una dintre cele mai vizitate zone din țară, de mii de turiști. Dacă nu ai ajuns acolo, trebuie să o faci neapărat. În cazul în care vreți câteva zile de relaxare, multă verdeață și aer curat, județul Argeș este perfect pentru o vacanță liniștită în familie. Mai mult, puteți profita de timpul petrecut cu prietenii și să dați o fugă în weekend, pentru a vizita obiectivele turistice. Iată 10 minuni dintr-un județ plin de atracții.

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este construită în secolul al XIV-lea. Se mai numește și Cetatea lui Negru Vodă. Se află lângă localitatea Arefu, foarte aproape de barajul Vidraru. Poenari este una dintre cele mai spectaculoase cetati din România. Dacă ajungeți în această zonă, veți descoperi cele 1480 de trepte ale cladirii. De sus puteți vedea Cheile Argeșului, Barajul Vidraru și Munții Făgăraș.

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș este una dintre cele mai vizitate ansambluri arhitecturale din țara noastră. În interiorul acesteia se găsește și fântâna Meșterului Manole,  constructorul de legenda al ctitoriei domnitorului Neagoe Basarab, potrivit ideipentruvacanta.ro.

Mănăstirea Curtea de Arges
Mănăstirea Curtea de Arges

Se spune că atunci când a fost construită, zidarii au fost lasati pe acoperi. Asta, pentru că ei să nu mai construiască o alta cladire și mai frumoasă.

Barajul Vidraru

De asemenea, Barajul Vidraru este locul în care trebuie să ajungeți măcar odată. Acesta este vizitat de  mii de turiști annual. A fost construit în anul 1965, pe o suprafata de 893 de hectar.

Barajul Vidraru
Barajul Vidraru

Transfăgărășan

Trasfăgărășanul este spectaculos. Drumul șerpuit are 90 de km și a fost construit de armata română în perioada 1970-1974. Drumul printre Munții Făgăraș leagă două regiuni, Muntenia și Transilvania.  Cel mai înalt punct al șoselei este la Balea Lac, 2.034 de metri.

Transfăgarasan Sursa foto helloholidays.ro
Transfăgarasan Sursa foto helloholidays.ro

Munții Iezer-Păpușa

De pe platoul montan se pot zări în depărtare Munții Piatra Craiului, Munții Făgăraș și Munții Bucegi. Minții Iezer Păpușa sunt înconjurați de apele Dambovitei si ale Doamnei. Cel mai înalt punct este Vârful Roșu, care are 2.469 de metri.  Aici găsiți un aer rece curat ce cu siguranță vă va încărca de energie, mai ales de iubiți muntele. Puteți face trasee, însă doar cu echipament corespunzător.

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul Golești

Conacul familiei Golești este construit în satul Ștefănești. Dacă ajungeți în Argeș, trebuie neapărat să opriți la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii. Se întinde pe o suprafață de aproape 14 hectare. Zona este superbă și vizitată de mii de turiși în fiecare an.

Cascada Văii Rele de la Nucșoara

Această cascadă este spectaculoasă. Dacă ajungeți în Munții Făgăraș debitul acesteia este impresionant. Este locul perfect pentru o poză perfecta. Chiar dacă este o zonă mai puțin cunoscută, merită să petreceți câteva ore de relaxare în această zonă.

Planetarium, Pitești

Planetarium este găzduit de Muzeul Judetean Arges. În urmă cu 30 de ani  aici se organiza prima expozitie multimedia dedicata stiintelor naturii și ecologiei. Instrumentul a fost inaugurat in anul 2008. Vizitele se anunta prin telefon, detalii gasiti pe site-ul oficial AICI.

Mănăstirea Corbii de Piatră

Această Mănăstire datează din secolul al XIV-lea, iar așezământul a fost săpat în stânca dură, cu ajutorul daltei și ciocanului. Se spune ca unul dintre locurile amenajate aici, ar fi servit domnitorului Neagoe Basarab drept tribunal in aer liber. Zona este superbă, iar dacă ajungeți acolo, veți descoperi lucruri interesante despre Mănăstirea Corbii de Piatră.

Lacul Învârtita-Nucșoara

Lacul din Nucșoara se află la o altitudine de 780 de metri. Are o suprafata de 2,2 hectare și oferă o priveliște minunată.  Apele Lacului Învârtita- Nucșoara sunt  alimentate de izvoare sulfatate, calcice, si sodice. Acestea  pot fi folosite si in scopuri balneare.

Urmăriți Impact.ro și pe