Obiectele găsite recent pe planeta Marte. Au ajuns imaginile de la robotul trimis de NASA

Ana Anitoiu 16.08.2022, 14:39
Obiectele găsite recent pe planeta Marte. Au ajuns imaginile de la robotul trimis de NASA

Un robot trimis de NASA pe Marte a găsit recent obiecte pe Planeta Roșie. Reprezentanții Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale au transmis detalii despre descoperirile făcute de roverul numit „Perseverance”.

Ce a găsit robotul trimis de NASA pe planeta Marte

Roverul Perseverance a fost trimis de NASA să studieze delta craterului Jezero de pe planeta Marte. Robotul a găsit lucruri stranii, pe lângă cele ce ar proveni chiar de la modulul de aterizare ce s-a prăbușit la câțiva kilometri față de locația sa actuală.

Robotul a colectat și a sigilat cea de-a 12-a mostră săptămâna trecută. Respectând procedura standard, acesta a făcut fotografii ale componentelor sistemului de eșantionare. Când au primit imaginile, specialiștii de la NASA au observat ceva straniu.

Obiectele gasite recent pe planeta Marte
Planeta Marte. Foto: unsplash.com

„În aceste imagini, erau vizibile două mici bucăți de resturi – un obiect mic pe burghiul de carotaj (depozitat în caruselul de burghie) și un obiect mic și păros pe mandrina burghiului.

Echipa analizează acum originea resturilor și dacă acestea provin de la rover sau de la resturi externe de la sistemul de intrare, coborâre și aterizare (EDL) care a fost aruncat la începutul misiunii”, a explicat Art Thompson, manager de proiect la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Ce planuri are NASA pe planeta Marte

În acest weekend, echipa NASA care se ocupă de această misiune a colectat mai multe imagini, cu scopul de a încerca să afle natura obiectelor găsite pe Planeta Marte de roverul Perseverance. Însă, acesta nu este singurul plan al Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale pe Planeta Roșie.

Mai exact, NASA și Agenția Spațială Europeană (ESA) au în plan să preia mostrele pe care le-a colectat roverul Perseverance și să le aducă în siguranță pe Pământ. Fără mostre aduse pe Terra, cercetătorii nu pot afla cu exactitate date despre rocile și solul marțian. Detaliile referitoare la această misiune urmează să fie stabilite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...