EXCLUSIV

Obiceiul finlandez care a marcat-o pe Marina Almășan. Prin ce peripeții a trecut în vacanța de la Cercul Polar. „Chiar în dreptul ferestrei noastre”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 01.02.2023, 23:26

De mai bine de șase zile, din totalul celor zece, cât durează călătoria, Marina Almășan se află în Finlanda, unde îmbină utilul cu plăcutul. Mai precis, vizitează locuri și strânge informații pentru noul său jurnal de călătorie. S-a bucurat însă și de zăpadă, din belșug. Vedeta TVR a ajuns în Laponia, lângă Cercul Polar, unde s-a deplasat doar cu sania trasă de reni, potrivit mărturisirilor sale făcute exclusiv pentru Impact.ro

În orașul legendarului Moș Crăciun

Marina Almășan și-a asigurat ținuta adecvată și, în urmă cu șase zile, a plecat la Cercul Polar, unde vedeta TVR s-a bucurat de zăpadă din belșug.

Înainte de a ajunge în Helsinki, unde culege informații pentru un nou jurnal de călătorie, aceasta s-a oprit în Laponia, în orașul legendarului Moș Crăciun, în care până și echipa de fotbal îi poartă numele. Marina a înlocuit confortul automobilului cu un alt mijloc de transport inedit, mai precis sania trasă de reni:

„Am vizitat ferma de reni a lui Moș Crăciun, m-am fotografiat nu numai cu renul Rudolf, ci si cu Miko, un simpatic finlandez din Laponia, care m-a plimbat cu sania trasă de reni si mi-a povestit de viața sa la nord de Cercul Polar, neuitand să menționeze că e neînsurat!

I-am promis că-i fac cunoștință cu o fată din România (am câteva în minte!). Tot acolo, m-a amuzat ideea că purtam chiar atunci șosete din lâna de alpaca și am făcut un selfie cu o… alpaca. I-am șoptit că sunt încălțată cu lâna unei rubedenii de-ale ei”, ne-a povestit Marina.

Marina Almășan.
Marina Almășan.

Ce reacție a avut Marina Almășan când s-a trezit în fața unei expoziții cu nuduri

După ce l-a vizitat și pe Moș Crăciun și Casa Elfilor, Marina s-a mutat, din sania trasă cu reni, în tramvaiele cu care cutreieră capitala Finlandei, pentru a aduna informații pentru jurnalul său de călătorie. Vedeta TVR a vizitat într-o singură zi mai multe muzee, iar într-unul s-a trezit în fața unei expoziții inedite, cu picturi nud:

„Rezultatul? Am parcurs, rușinate, șirul tablourilor de pe pereți, ridicând cu jenă aparatele de fotografiat, pentru a le imortaliza, în scopuri jurnalistice”.

Un finlandez bălai în bustul gol, în dreptul ferestrei sale

Cum în Finlanda temperaturile sunt extrem de scăzute, vedeta TVR a fost surprinsă să constate că balcoanele apartamentelor nu sunt închise, ca-n România. Mai mult, la primele ore, Marina a surprins chiar în dreptul ferestrei sale, în blocul de vizavi, un finlandez la bustul gol, care făcea gimnastică:

„Blocul de peste drum este tot din cărămidă roșie, ca și hotelul în care stăm și ca majoritatea clădirilor din Helsinki. Trăgând cu ochiul la vecini, prin perdeaua camerei noastre, am observat că la ei perdelele nu sunt deloc o regulă, iar balcoanele sunt cam toate deschise, chiar dacă clima ar fi recomandat, poate, închiderea lor.

Finlandezii vor, se pare, ca atunci când ies pe balcon, să respire aer curat, și nu alte miresme, așa cum se întâmplă în majoritatea balcoanelor de la noi, închise etanș și folosite ca depozite. Azi dimineață am surprins un finlandez bălai care a ieșit pe balcon, chiar în dreptul ferestrei noastre, la bustul gol, și a executat câteva exerciții de gimnastică”, a completat prezentatoarea TVR.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe