EXCLUSIV

Marina Almășan pleacă la Cercul Polar: „Sufăr că aici nu e zăpadă”. Câte rânduri de haine va purta la -25 de grade Celsius. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 09.01.2023, 17:21
Marina Almășan pleacă la Cercul Polar: „Sufăr că aici nu e zăpadă”. Câte rânduri de haine va purta la -25 de grade Celsius. EXCLUSIV

Peste doar două săptămâni, vedeta TVR va pleca în Laponia, la -25 de grade Celsius, motiv pentru care s-a asigurat că va avea o vestimentație corespunzătoare, potrivit declarațiilor făcute în exclusivitate pentru Impact.ro. Marina Almășan ne-a spus, totodată, că suferă că nu a mai prins de ani buni o iarnă cu zăpadă, care „să-i scârțâie sub tălpi”.

Marina Almășan pleacă la Cercul Polar

„Ou sont les neiges d’antan?”,  e întrebarea pe care Marina Almășan și-o pune, an de an, în fiecare iarnă. Nostalgică după zăpezile de odinioară, vedeta TVR va pleca peste două săptămâni într-o țară nordică, alta față de cele în care a călătorit până acum și unde, speră ea, să aibă omăt din belșug. Cu aceasă ocazie, deși nici nu s-a uscat bine cerneala peste ultimul său jurnal de călătorie, despre Danemarca, lansat la finele anului trecut, în cele 14 zile în care va sta în Finlanda, ea va îmbina utilul cu plăcutul și va culege informații pentru a scrie o nouă carte, a 17-a la număr.

„Sufăr că aici nu e zăpadă. Ani la rând mi-am programat special călătorii în țările în care știam că iarna înseamnă zăpadă, dar tot degeaba. Am fost cam în toate țările nordice și am prins cele mai blânde ierni din istoria acestora. Ierni atipice, aș putea spune, atât în Norvegia, la Oslo, în Suedia, la Stockholm, sau în Elveția. Ultima iarnă cu zăpadă din România am prins-o în Maramureș, acum vreo cinci ani, în Moscova, acum vreo șapte ani, și în Canada, în urmă cu un deceniu. Acum merg la -25 de grade Celsius. Voi sta două săptămâni, atât la Helsinki, cât și la Cercul Polar”, ne-a declarat Marina Almășan.

Marina Almasan pleaca la Cercul Polar
Marina Almasan pleaca la Cercul Polar

Și-a asigurat îmbrăcămintea adecvată pentru Cercul Polar

Și cum Marina nu a mai avut parte de ani de zile de ierni geroase, cu zăpadă, prezentatoarea TVR și-a luat toate măsurile pentru a se asigura că va avea vestimentația potrivită pentru o temperatură sub -25 de grade Celsius.

„Nu contează că-i frig. Eu vreau zăpadă, sper că la – 25 de grade va fi. Sunt mai romantică, îmi place ca zăpada să-mi scârțâie sub tălpi. Nu cred însă că iernile copilăriei se vor mai întoarce vreodată, cel puțin în București. Am luat legătura cu o companie care-mi va trimite îmbrăcăminte adecvată pentru călătoria mea în Laponia, haine vătuite, încălțăminte specială pentru ger”, a completat Marina Almășan.

Cea mai frumoasă dintre călătorii

Marina Almășan a cutreierat lumea-n lung și-n lat, a trăit experiențe inedite, și chiar dacă nu a avut parte de o iarnă cu zăpadă, aceasta consideră cea mai frumoasă călătorie a sa ca fiind cea din China, din urmă cu ani buni.

„Am fost în China, împreună cu Victor, fiul meu. A fost prima mea călătorie după despărțirea de tatăl lui. A fost călătoria în care am vrut să-mi apropii adolescentul, care era foarte debusolat de drama ce se întâmplase în familia lui. Atunci parcă s-a închegat echipa noastră, mamă-fiu. Am vrut să mergem, undeva, departe de lumea noastră, unde să nu ne știe nimeni, să nu știm limba, să nu știm absolut nimic și să încercăm singuri, împreună, sprijinindu-ne unul pe altul, să ne descurcăm. Și acele zece zile petrecute la Beijing au fost pentru noi, cel mai puternic liant pe care-l poate avea o mamă cu copilul ei”.

De ce nu mai merge la mare

Altfel, potrivit propriilor sale mărturisiri, vedeta TVR nu a mai fost la mare de mai bine de zece ani, nu pentru că preferă frigul și zăpada, ci din cu totul alte motive.

Aceasta a motivat alegerea făcută prin faptul că nu mai are forme fizice pe care să le expună în public. Prezentatoarea ne-a mai povestit că, în perioada în care mergea pe litoral, se pregătea, cu ceva timp înainte, să dea jos surplusul de kilograme.

Urmăriți Impact.ro și pe