Oaza de liniște aflată la doar o oră de București. Te simți ca-n rai, merită să o vizitezi oricând

Beatrice Dumitru 18.05.2023, 08:55
Oaza de liniște aflată la doar o oră de București. Te simți ca-n rai, merită să o vizitezi oricând

Te-ai întrebat vreodată care sunt locurile dim lume unde, pur și simplu, natura a dat tot ce a avut mai bun și a transformat totul într-un colț de Rai? Un astfel de loc spectaculos se află în apropierea Capitalei și merită văzut măcar o dată. Pentru pasionații de călătorii, aventură, dar și pentru cei care caută liniște și relaxare, această destinație este perfectă.

Locul spectaculos din apropierea Capitalei

Înainte de a ne hotărî asupra unei destinații în care să mergem pentru a ne relaxa, este întotdeauna bine să ne gândim la avantajele și dezavantajele fiecărui loc și întotdeauna trebuie să evaluăm și posibilitățile financiare pe care le avem. Și dacă nu ai un buget mare la dispoziție, află că la aproximativ o oră de București se află un loc cu totul și cu totul deosebit, considerat a fi unic în lume.

Este vorba despre o destinație absolut specială, care se află la numai 80 de kilometri distanță de Capitală, iar bucureștenii, și nu numai, pot face un drum până aici în numai o zi. Este vorba despre Rusenski Lom, un loc deosebit și pitoresc, pe care îți vei dori să îl revezi. Parcul Natural poartă numele râului Rusenski Lom, ultimul afluent de dreapta al Dunării și se întinde pe o suprafață de 3408 hectare, fiind o arie protejată încă din anul 1970.

Oaza de liniște aflată la doar o oră de București. Te simți ca-n rai, merită să o vizitezi oricând
Parcul Rusenski Lom din Bulgaria.

Atracțiile de la Rusenski Lom

Bisericile săpate în stâncă, râurile cu terase frumoase, stâncile înalte și verticale, peșterile, formațiunile stâncoase, marea diversitate biologică și monumentele istorice transformă parcul într-un loc care merită vizitat măcar o dată. Zona se aseamănă destul de mult cu Cappadocia, Turcia, datorită numeroaselor formațiuni din piatră, vechi de milioane de ani.

Și mai frumos este că toată zona este sălbatică, cu multă vegetație, podețe peste râuri și tot felul de vietăți care îți taie calea.

Zona parcului a fost stabilită în preistorie. Între secolele al XII-lea și al XIV-lea, în timpul celui de-al doilea Imperiu Bulgar, zona a devenit atractivă pentru călugări și au fost întemeiate câteva mănăstiri rupestre. Drept urmare, a devenit un important centru cultural. După ce Imperiul Otoman a cucerit zona, acestea au început să se degradeze. Ruinele mănăstirilor fac acum parte din bisericile sculptate în stâncă din Ivanovo, site-ul Patrimoniului Mondial, situat în interiorul parcului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...